Közösségi programot indított az egyik legnagyobb hazai áruházlánc

2022. július 14. 17:35 | Hidvégi Dávid

Ön választ, mi segítünk elnevezéssel indított közösségi programot az egyik legnagyobb hazai áruházlánc, a Tesco. A kezdeményezésben civil szervezetekre lehet szavazni, köztük a gyulai székhelyű Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványra is.

Szerdán délután, a gyulai Tescoban ismertették az Ön választ, mi segítünk című program részleteit. Az áruház vezetője hangsúlyozta: a kezdeményezést idén már a tizedik alkalommal szervezték meg.

– Ennek az a lényege, hogy helyi civil szervezeteket támogassunk és a vásárlóink döntsék el azt, hogy melyik civil szervezet az ötletgazdagabb. A vásárlóink döntik el a támogatás mértékét. Az első helyezett 400 ezer forintot, a második helyezett 200 ezer forintot, míg a harmadik 100 ezer forintot kap a programja megvalósításához – mondta Máté Szabolcs.

Az áruház az országot hatvan körzetre osztotta, amelyekben három jelöltre lehet szavazni, mindig az adott áruház közvetlen környezetében működő szervezetre. A programban a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány is részt vesz, amely majd jótékony célokra szeretné használni a támogatást. 

– Ezt az összeget is szeretnénk a korapark a kialakítására fordítani. Van egy öteltünk arra, hogy a koraparkban speciális mozgáskorlátozott gyermekeknek hintát vagy csúszdát alakítsunk ki – mondta dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A szavazás július 11-én indult és egészen augusztus 7-ig tart. Végösszegtől függetlenül, minden vásárló kap egy zsetont, amelyet az általa szimpatikusnak tartott szervezet urnájába dobhat be. Az urnákon a civil szervezetek feltüntették a céljaikat.

További programok »

FEL