Közösen, új honlappal és közösségi oldallal jelentkeznek a vidéki színházak

2021. február 23. 08:11 | behir.hu

A Vidéki Színházigazgatók Egyesülete új honlappal és közösségi oldallal köszönti a színházszerető közönséget www.videkiszinhazak.hu címen.

A színház kultúraalkotó jelentésén túl nagy jelentősége van a megyeszékhelyeken lévő teátrumok társadalmi szerepvállalásának. Minden helyzetben meg kell találni azt a feladatot, funkciót, amellyel a közönséget a kulturális, szellemi és lelki értékek felmutatásával újra meg újra megszólíthatjuk és gazdagíthatjuk, akár a színház falain kívül is – írja közleményében a Vidéki Színházigazgatók Egyesülete. 

A szervezet elsősorban a közönség és az országjáró színházszerető nézők részére hozta létre az új felületét, melynek célja, hogy teljes körűen tájékoztassa az ország közvéleményét a vidéki színházakban folyó szakmai munkáról, az ott élő, alkotó művészeket, szakmákat megszólítsa és bemutassa, nyilvántartsa, megemlékezzen róluk, beszámoljon a bemutatókról, helyet adjon a színházaknak a bemutatkozásra, folyamatos információk közlésére adjon teret, galériát és archívumot működtessen. Nem titkolt szándék továbbá, hogy segítsen a szakmák, a társulatok találkozásában és kapcsolattartásában, erősítse az együttműködést, a koprodukciók létrejöttét, előadás rekvizitek, díszletek, jelmezek esetleges cseréjét, a közös alkotást, szakmai és tudományos cikkeket közöljön, és minden hasonló, a vidéki színjátszást népszerűsítő, erősítő tartalmat megjelenítsen.

A honlap működését az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkára, Fekete Péter és a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. 

 

FEL