Közös kincseink az interneten

Tizenhetedik alkalommal rendezik meg az Internet Fiesta című rendezvénysorozatot a hazai könyvtárakban.

Tizenhetedik alkalommal rendezik meg az Internet Fiesta című rendezvénysorozatot a hazai könyvtárakban. Az egy hetes rendezvényen az érdeklődők játékos formában ismerhetik meg az internet adta lehetőségeket.

A Békés Megyei Könyvtár idén is csatlakozott az Internet Fiesta programsorozathoz. A rendezvény elsődleges célja a világháló népszerűsítése mellett, a könyvtárakban található online kulturális tartalmak, közkincsek bemutatása.

Lukoviczki Anna, a Békés Megyei Könyvtár igazgatóhelyettese elmondta, azért is nagyon fontos ez a program, mert közelebb hozza, elérhetővé teszi az internet adta lehetőségeket az embereknek. A programsorozat segítségével az érdeklődők például a könyvtár gazdag adatbázisát is megismerhetik.

Idén a digitalizálás a központi téma. A békéscsabai könyvtár különböző előadásokkal igyekszik bemutatni digitális állományát. Az egy hetes rendezvényen bárki kipróbálhatja az intézmény legújabb eszközeit, így a 3D nyomtatót, az ebook-okat és a táblagépeket is láthatják működés közben a látogatók.

Egy időutazó kiállítást is berendeztek a könyvtárban erre a hétre, ahol a legújabb gesztusokat leolvasó konzol mellett, akár 40 éves játékokkal is játszhatnak a résztvevők, de számos retro számítógép is része a bemutatónak.

A programsorozat március 24-ig tart. A szervezők minden korosztályra gondoltak a programok megtervezésekor, így az eszközbemutatók mellett interaktív előadásokkal is várják a leendő internetnetezőket.

 

 

Megosztás:

Címke: , ,