Közlekedésbiztonsági versenyt tartottak a polgárőröknek

z elméleti tesztek kitöltése után gyakorlati pályán tették próbára ügyességüket, felkészültségüket az önkéntesek.

Elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg a polgárőrök. Békés megyét Gombkötő Sándor és Sonkoly Mihály képviselheti az országos döntőn – írja a police.hu.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Békési Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2016. június 11-én Békésen rendezte meg a XII. Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny megyei döntőjét. A megmérettetésre a rendőrkapitányságok négyfős csapatokat nevezhettek be. A rendezvény megnyitóján Ladányi Zoltán r. ezredes, a Békési Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte a résztvevőket. Az elméleti tesztek kitöltése után gyakorlati pályán tették próbára ügyességüket, felkészültségüket az önkéntesek. Az eredményhirdetésen Ladányi Zoltán r. ezredes hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy a polgárőrök korszerű ismeretekkel rendelkezzenek. Kövessék a közlekedési szabályok változását és példamutatóan be is tartsák az előírásokat.

A csapatok között a legeredményesebben a Gádorosi Polgárőr Egyesület válogatottja szerepelt.  Az egyéni összetett verseny legjobbja Gombkötő Sándor, a Szarvasi Polgárőr Egyesület tagja lett. Második helyezést ért el Sonkoly Mihály, aki a Kondorosi Polgárőr Egyesület tagja. Harmadik helyen végzett Pljesovszki János, aki szintén a szarvasi polgárőröket erősíti. A szeptemberben Budapesten megrendezésre kerülő XII. Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny országos döntőjén Gombkötő Sándor és Sonkoly Mihály képviselheti Békés megyét.

Megosztás:

Címke: