Hallgatói Véradások kampány: Közel húszezer emberen segítettek a fiatalok

2020. május 21. 13:48 | behir

Lezárult a Hallgatói Véradások 2019/20 véradókampánya. A Magyar Vöröskereszt két év után tavaly ősszel indította újra a főiskolásokat és egyetemistákat megszólító véradókampányát, amely a tanév végével zárult. Hét hónap alatt összesen 6377 hallgató adott vért, és 102 véradócsapat alakult, a fiatalok így közvetve közel húszezer emberen segítettek. A legeredményesebb véradó csapat a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzata lett.

Több mint 219 nap után véget ért a Hallgatói Véradások 2019/2020, mely a korábbi Országos Felsőoktatási Véradóversenyek hagyományát élesztette újra, és a főiskolás és egyetemista fiatalok körében népszerűsítette a véradást valamint az egészségtudatos gondolkodást.

A kampány keretében minden felsőoktatásban tanuló hallgató, aki elment vért adni, részt vehetett egy promócióban, amelyben értékes nyereményekkel honorálták az önkéntes segítséget. Bár a Hallgatói Véradások második szemeszterét is érintette márciustól a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet, a verseny ez idő alatt sem állt le, és a fiatal véradóknak továbbra is volt lehetőségük egyénileg vagy csapatban gyűjteni a pontokat a tanév végéig biztonságosan üzemelő véradásokon.

Kép: Magyar Vöröskeszt

 

A véradások hazai szervezéséért felelős humanitárius szervezetnek az a célja a felsőoktatási versennyel, hogy a fiatalok minél nagyobb számban vegyenek részt az egyetemi campusokon szervezett véradónapokon, vagy menjenek el maguktól vért adni, és az első véradásuk egy olyan pozitív, közösségi élmény lehessen, melynek hatására később akár rendszeres véradókká válnak.

A Magyar Vöröskereszt és szakmai partnere, az Országos Vérellátó Szolgálat hangsúlyozza, hogy a járvány ideje alatt is szükség van a vérkészítményekre, főként a sürgősségi ellátáshoz. A véradás nem szüntethető be a jelenlegi pandémiás időszak alatt sem, ezért a két szervezet mindent megtesz azért, hogy a véradók és a szakdolgozók is biztonságban legyenek. Minden véradónak köszöni az életmentő adományát.

Véradóhelyszínek és időpontok: www.voroskereszt.hu/veradas

Forrás:  Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóság 

További programok »

FEL