Köszönet-koncertet rendeztek a kórházban

2020. június 30. 17:27 | Sipos Gábor

A magyar egészségügy napja alkalmából köszönet-koncertet rendeztek a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál tagkórházának udvarán. Az egészségügyi intézmény dolgozóit Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális kapcsolatokért és fejlesztésért felelős helyettes államtitkára köszöntötte.

Klasszikus zene akkordjai töltötték meg a békéscsabai Dr. Réthy Pál tagkórház udvarát kedd koradélután. Voltak, akik a kórházi osztályuk ablakaiból hallgatták a koncertet, de közel százan a hűvösben kerestek menedéket a tűző napsugarak elől az intézmény parkolójában.

A köszönet-koncert a klasszikus zenét népszerűsítő Térzene programban jött létre. A kulturális kapcsolatokért és fejlesztésért felelős helyettes államtitkár a rendezvényen elmondta, hogy véleménye szerint az emberek nem lehetnek eléggé hálásak az egészségügyi dolgozók fáradozásáért.

– Az, hogy megállunk egy pillanatra, csak rájuk fókuszálunk, rájuk gondolunk és nekik szenteljük azt a néhány perccet, néhány félórát, azt gondolom, hogy az egészségügyi dolgozók számára nagyon fontos a további kitartásuk érdekében – hangsúlyozta a rendezvényt megelőzően Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális kapcsolatokért és fejlesztésért felelős helyettes államtitkára.

 

 

A magyar egészségügy napja, azaz a Semmelweis nap 1992 óta minden év június 1-én megtartott ünnepnap. A köszönet-koncert a jeles nap alkalmából szólt az egészségügyi dolgozóknak. A Békés Megyei Központi Kórház dolgozóinak már múlt hét pénteken megtartották az ünnepséget.

– A Békés Megyei Központi Kórház már pénteken megtartotta Semmelweis napi ünnepségét, ahol a hagyományoknak megfelelően átadtuk a kitüntetéseket, elismeréseket és az előléptetéseket. Úgy gondolom, hogy ez a mai műsor még magasabb szintre emeli ezt az ünnepséget, keretet ad neki – nyilatkozta a központi intézmény főigazgatója, dr. Becsei László.

A jelenlévő egészségügyi dolgozók a hőség ellenére is élvezettel hallgatták a népszerű dallamokat.

– Nagyon felemelő és jóleső érzés, hogy gondolnak ránk ilyenkor. Szerintem ezt minden egészségügyi dolgozó szívesen és örömmel veszi – mondta Dávidné Karutasu Gabriella gyógytornász.

Az intézeti vezető-főgyógyszerész, dr.  Hegyi Tibor is élvezte a mini koncertet

– Nagyon szép gesztus a fenntartó részéről, hogy egy ilyen színvonalas koncerttel kedveskedik az egészségügyi dolgozóknak, hiszen nem könnyű időszakon  vagyunk túl és ezzel próbálják hálájukat kifejezni – fogalmazott.

A közel egyórás koncerten a zenekar a barokk zenétől a romantikus operákig kalauzolta el a jelenlévőket.

– Nagy örömöt érzünk, hogy hálánkat így, szavak nélkül fejezhetjük ki a dolgozóknak. Az elmúlt időszak nehéz helyzetében nagyon keményen helyt álltak az egészségügyi dolgozók és a zene maximálisan ki tudja fejezni ezt a köszönetet – hangsúlyozta véleményét Szabó László, a Szegedi Szimfonikus Zenekar szólamvezetője.

A Térzene program nem csak az egészségügyi dolgozók számára lesz elérhető. A következő hetekben Békés megye számos pontján felcsendülnek majd a klasszikus dallamok. Jelenleg az ország lakosságának mintegy 7 százalékához jut el a komolyzene, a program ezt az arányt hivatott növelni.

További programok »

FEL