Kosárlabda: Véget ért a csabaiak idei Hepp Kupa-szereplése

2022. november 24. 10:44 | Szabó Judit

A Békéscsabai KK szerdán a Nagykőrösi Sólymok gárdáját fogadta a Hepp Kupa 3. fordulójában.

BÉKÉSCSABAI KK–NAGYKŐRÖSI SÓLYMOK SE 97-101 (31-26,25-21,27-27,14-27)
Férfi kosárlabda Hepp Kupa-mérkőzés, 3. forduló. Vezette: Drenyovszki, Utasi.
BÉKÉSCSABA: Kovács J. 21/18, Balog G. 19/9, Solevic 21/9, Hajdu M. 18, Milosevic 16. Csere: Gura 2, Czifrák, Oláh N., Plavecz, Scherber, Zsiros, Csák. Vezetőedző: Lackó Róbert.
NAGYKŐRÖS: Molnár B. 19, Molnár M. 9/3, Fehér P. 29/21, Kocsis 7/3, Lakosa 17/3. Csere: Váits 16/3, Vámos 4, Kónya, Filep. Vezetőedző: Puszta Dávid.

A hazai csapat jól indította az első negyedet, azonban a 6. percben már 8:8 volt az állás. Lackó Róbert gárdája az időkérés után többpontos előnyre tett szert. Az első negyed végén 31-26-os hazai vezetéssel mentek pihenőre a felek. A második negyed második percében ismét egyenlítettek a vendégek, majd a vezetést is átvették. A Békéscsabai KK azonban nem hagyta magát, az utolsó percekre tíz pontos előnyt gyűjtött, majd 56-47-es hazai előnnyel ért véget az első félidő. 

A Nagykőrösi Sólymok gárdája nagy lendülettel kezdte a harmadik tíz percet. A szünet jót tett Lackó Róbert csapatának is, hamar visszavette a vezetést, a harmadik negyed végére maradt a félidőre kialakult kilencpontos különbség, ekkor 83-74 volt az állás. Az utolsó negyedben a hazai csapat sokáig uralta az összecsapást, több labdaszerzésből is kosár született. Az előzetesen esélyesebbnek tartott, az NB I/B Piros csoportjában szereplő Nagykőrös feljavult, a negyedik negyed második felében meg is fordította az eredményt. Kovács Józsefék ugyan nagyot küzdöttek, de végül 101-97-es vereséget szenvedtek, így búcsúztak a sorozattól.

A Békéscsabai KK vezetőedzője kiemelte: tiszteletre méltó eredményt értek el egy Piros csoportos riválissal szemben.

– Utolsó pillanatig nem adtuk fel a mérkőzést, ha az utolsó dobás bemegy, akkor nyerhettünk volna. Végig vezettünk a mérkőzésen, voltak olyan dolgok, amikben látszott, hogy ez a csapat minőségben erősebb. Csak gratulálni tudok, egy igazi bajnok hozzáállást láttunk, a srácok kitették a szívüket a pályára – fogalmazott Lackó Róbert.

A vezetőedző hozzátette: a tavalyi negyeddöntő után idén is szerettek volna sokáig menetelni a Hepp Kupában, de nem szomorúak, tanulnak a hibákból. A Nagykőrösi Sólymok együttesének vezetőedzője szerint ez egy közönségszórakoztató, ugyanakkor kemény mérőzés volt. 

– Minden tiszteletem a hazai együttesé, nagyon jó ritmusban játszottak, remekül dobtak, nagyon nehéz meccs volt számunkra. Ugyanakkor gratulálok a csapatomnak is, ez egy felfelé ívelő forma, azt jelenti, hogy elkezdtünk a jó útra térni – emelte ki Puszta Dávid.

A Békéscsabának maradnak a bajnoki küzdelmek, legközelebb december 4-én a Békési SzSK csapata lesz az ellenfél.

 

További programok »

FEL