Kosárlabda: Több, mint tíz ponttal is vezetett, mégis kikapott a Csaba Szolnokon

2022. január 23. 17:05 | Kovács Dávid

A harmadik negyedben már több mint tíz ponttal is vezetett a Békéscsabai KK, végül mégis kikapott a Szonoki Olajbányász II. együttesétől vasárnap délután. Jancsika Árpád együttese második vereségét szenvedte el a bajnoki szezonban.

SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ II. - BÉKÉSCSABAI KK 87-79 (22-22, 16-14, 20-30, 29-13)

BKK: Kovács 8/6, Szarvas 14/12, Vágvölgyi 20/15, Milosevic 15/9, Perák 11. Csere: Botos 2, Czifrák 3/3, Salamon 6/6, Korcsmáros, Vas.

Jól kezdett a Békéscsaba, 10-4-es hátrányban a hazaiak már időt is kértek. A vendégek Szarvas Péter két, Kovács József egy triplájának köszönhetően villámgyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést (7-16). A hazaiak is belelendültek a kinti dobásokba és tartották a lépést ellenfelükkel, sőt, a negyed végére az egyenlítés is összejött (22-22).

A vendégek játékába több hiba csúszott, a szolnokiak szerezték a második negyed első két kosarát (26-22). Mindkét oldalon visszaesett a támadójáték, a Békéscsaba ráadásul a büntetővonalról is többet rontott (33-33). A félidő hajrája ismét a Szolnoké volt, a fiatal, 204 centiméteres center, Abraham Arabo kosarával pedig vezetett is a nagyszünetben (38-36).

Nagy lendülettel jött ki a folytatásra a Csaba, Milosevic Igor triplája és kevesebb mint két perc játék után már időt is kért a házigazda (41-47). Feszültté vált a mérkőzés, mindkét csapat többet foglalkozott a játékvezetők döntéseivel. A negyed hajrája ugyan a Csabáé volt, Kovács József ziccere után először nőtt tíz pont fölé a csabai előny, de egy triplával látótávolságon belül maradt a hazai csapat a záró tíz perc előtt (58-66).

Amikor már úgy tűnt, hogy a csabaiak eldöntik a találkozót, a szolnoki csapat még egy utolsó lendületet vett és újra felzárkózott. Az utolsó negyed feléhez közelítve már csak két egység volt a különbség, Jancsika Árpád pedig időt is kért (72-74). A vendégek kinti dobásai pontatlanná váltak, visszaesett a koncentráció, míg a lelkes hazaiak nagyon akarták a győzelmet és az utolsó percekben szinte minden próbálkozásuk sikert hozott.

A Szolnoki Olajbányász II. 87-79-re nyert és megszerezte a tizedik sikerét az NB II Keleti csoportjában. Jancsika Árpád csapata második vereségét szenvedte el és át kell adnia a tabella első helyét a Sunshine-NYÍKSE gárdájának. A csabaiak január 29-én a Mezőberény ellen javíthatnak hazai pályán.

– Jól kezdtük a meccset, hamar elléptünk tíz ponttal. Ezután védekezést váltottak a szolnokiak, amivel megtörték a ritmusunkat és a félidőre a vezetést is átvették. Szünet után úgy mentünk ki a pályára, hogy eldöntjük a meccset. Sikerült is ellépnünk 12 ponttal, talán itt el is hittük, hogy megnyertük a mérkőzést. Az ellenfél máshogy gondolta és az utolsó negyedben megfordították a találkozót. Szinte minden megoldásuk sikerült az utolsó hat percben, így megérdemelt győzelmet arattak. Több mindent helyre kell rakjunk az edzéseken, elgondolkodtató, hogy bedobtunk 17 triplát, mégis kikaptunk. Rengeteg dobóhelyzetünk volt, hiszen direkt a kinti dobásokra akart kényszeríteni az ellenfél. Természetesen a célunk nem változott, szeretnénk kiharcolni a négyes döntőbe jutást és ezért minden tőlünk telhetőt meg is fogunk tenni a srácokkal – értékelt a csapat közösségi oldalán Jancsika Árpád vezetőedző.

 

 

További programok »

FEL