Könnyed lépés a kupában

2015. november 30. 19:52 | behir.hu

Egy héttel a magabiztos 3-0-ás idegenbeli siker után a BRSE hazai pályán is legyőzte a Budaörs gárdáját. A csabaiak ezzel minden gond nélkül jutottak be a legjobb nyolc közé, ahol a Gödöllővel csap majd össze.

Egy nappal az Újpest elleni rangadó után újra a pályán voltak a csabai lányok, akik lemásolták az első meccs forgatókönyvét. A vendégek mindössze hét játékossal érkeztek Békéscsabára, ez is azt mutatta, hogy vérmes reményeik nem lehettek a visszavágón. A találkozó elején a Budaörs vezetett. A házigazda nehezen vette fel a ritmust, de a hajrában már jöttek a sikeres akciók és megérkezett az 1-0-ás vezetés is. A második szettben Fábián váltotta Tálast a feladó poszton. Ennek köszönhetően egy kis homokszem került a gépezetbe, ugyanakkor a szintén a padról érkező ütők is hozzátették a magukét és ezzel már megvolt a továbbjutás. A harmadik játékrészben újabb fiatalok kaptak lehetőséget, akik be is húzták a meccset, ezzel a könnyed továbbjutást. Nem sziporkázott a BRSE, de annyit adott ki magából, amennyi a sikerhez kellett.

A következő ellenfél a negyeddöntőben az idén már kétszer legyőzött Gödöllő lesz majd. Az első mérkőzést december 2-án, szerdán rendezik, majd december 22-én pedig a visszavágót vívják meg a csapatok. Sasa Nedeljkovic gárdája nem áll meg, a jövő hét közepén már Oroszországban lép pályára a CEV Kupa első összecsapásán a Krasznodar ellen. 

Linamar-Békéscsabai RSE–Budaörsi DSE 3:0 (17, 16, 18)
Magyar Kupa női röplabdamérkőzés, nyolcaddöntő, visszavágó. Békéscsaba, 200 néző. Vezette: Bátkai-Katona Ágnes, Ujházi Mónika.
Békéscsaba: Clement, Tálas, Szakmáry, Nagy V., Soós, Ilyés. Csere: Molcsányi (liberó), Fábián, Korniss I., Kanizsai. Edző: Nedeljkovics Szasa.
Budaörs: Szabó K., Bleicher, Kaloda, Schumiczky, Imreh, Izsák. Csere: Ádám (liberó). Edző: Szél Márta.

Kovács Dávid

FEL