Ködre, hószállingózásra figyelmeztetnek a meteorológusok

2019. december 4. 10:07 | behir

Köd miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára, többek között Békés megyére is.

A figyelmeztetés Békés mellett Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére is vonatkozik.

A köd és rétegfelhőzet egy része napközben is tartósan megmarad (nagyobb eséllyel a főváros tágabb térségében és az északkeleti országrészben), másutt a feloszlása után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A legtöbb napsütésre a Nyugat-Dunántúlon számíthatunk. A borult tájakon hószállingózás, esetleg ónos szitálás előfordulhat. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz, mindössze Sopron környékén lehetnek élénk széllökések – közölte oldalán a meteorológiai szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és mínusz 5 fok között várható, fagypont alatti értékek a tartósan borult területeken valószínűbbek. Késő estére többnyire 1 és mínusz 7 fok közé hűl le a levegő.

 

Forrás: MTI

 

További programok »

FEL