Kiverte a fogait egy férfinak, mert az rászólt, hogy ne üvöltözzön tovább

2020. július 2. 06:07 | behir

Maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Szarvasi Járási Ügyészség egy 18 éves gyomaendrődi férfi ellen.

A fiatal férfi tavaly, december 3-án, az esti órákban Gyomaendrődön, a Bocskai utca úttestén gyalogosan közlekedett, amelynek során artikulálatlanul ordított. Az egyik házból kijött egy férfi és felszólította, hogy fejezze be. A terhelt ekkor nagy erővel ököllel szájon ütötte a sértettet, aki az ütés következtében elesett, illetőleg kitört 5 foga, amely büntetőjogilag maradandó fogyatékosságnak minősül – közölte a Békés Megyei Főügyészség.

A fiatal férfit a Békéscsabai Járásbíróság 2019 májusában nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt 1 évre próbára bocsátotta. Mivel jelen cselekményt a próbaidő alatt követte el, a járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a próbára bocsátást szüntesse meg és a férfit a két bűncselekmény miatt halmazati büntetésül felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, állapítsa meg, hogy pártfogó felügyelet alatt áll, kötelezze a sértett kárának megtérítésére és a nyomozás során felmerült 45.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére.

További programok »

FEL