Kitüntetést kapott Tóth Csaba

2016. november 7. 15:58 | Fekete Kata

Dr. Dobos János Bronz Emlékérem elismerésben részesült Tóth Csaba r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője.

A Magyar Bűnüldözők Szakmai Egyesülete a Magyar Tudomány Napja rendezvénysorozat részeként november 4-én Budapesten, a Rendőrség Igazgatási Központjában rendezte meg a dr. Dobos János emléknapot. Az ünnepi tudományos ülésen elismerésben részesült Tóth Csaba r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője. Az alezredes 1996 óta teljesít hivatásos szolgálatot a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon - írja a Police.hu

Bűnüldözői pályafutását a Békéscsabai Rendőrkapitányságon, vizsgálati szakterületen kezdte. Egy 2003-ban történt emberölés felderítésére létrehozott nyomozócsoportban végzett kiemelkedő tevékenységével vívta ki azt a szakmai elismerést, amely alapján áthelyezték a megyei rendőr-főkapitányságra. A kiemelt élet és vagyon elleni bűncselekmények felderítésével foglalkozó bűnügyi osztályt 2005 óta vezeti. Irányításával és közreműködésével a nyomozók számos Békés megyét és a régiót érintő lakásbetörésekre szakosodott bűnbandát fogtak el. Emellett egész Európára kiterjedő, lopott gépjárművek alkatrészeivel kereskedő bűnözői csoportot is felderítettek.

                              

FEL