Kispályás foci: A Sziszi Szita nyerte az Esti Kupát

2019. augusztus 10. 17:01 | Kovács Dávid

A városi kispályás bajnokság I. osztályában szereplő együttes a fináléban büntetőket követően győzte le a III. csoportos LTP FC-t.

Békéscsabán komoly múltra tekint vissza a városi kispályás labdarúgó-bajnokság. A csapatok az új szezon kezdete előtt, a hagyományoknak megfelelően az Esti Kupán mérhették össze tudásukat. Ebben az évben tizenhárom együttes nevezett a tornára.

Az elmúlt évek legeredményesebb csapata, a Gyöngy Presszó (I. osztály) ezúttal a negyeddöntőben búcsúzott, miután 5-4-re kikapott a későbbi döntős LTP FC-től. Utóbbi együttes a legjobb négy között 1-0-ra verte a Tondachot (III.) és kiharcolta a döntőbe jutást. A másik elődöntőben a Sziszi Szita (I.) 3-3-as döntetlen után hétméteresekkel győzte le a Vándorló Bölények (I.) csapatát.

 

(Fotó: behir.hu)

(Fotó: behir.hu)

 

A finálét az LTP kezdte jobban, hiszen a találkozó elején megszerezte a vezetést. A Sziszi Szita azonban a második félidőben fordított és úgy tűnt, hogy rendes játékidőben megnyeri a kupát. Az utolsó percben azonban jött az egyenlítés egy kezezés miatt megítélt jogos büntetőből, így hétméteresekkel dőlt el a trófea sorsa. Pontosabban egy hétméteressel! A büntetőknél mindössze egy Sziszi Szita-játékos talált be, a másik öt rúgó azonban hibázott.

A finálét és a kupát így a Sziszi nyerte, a harmadik helyen pedig a Tondach végzett.

 

Eredmények:

Elődöntők: Tondach-LTP FC 0-1, Vándorló Bölények-Sziszi Szita 3-3 (büntetőkkel: 0-2)

A 3. helyért: Vándorló Bölények-Tondach 0-2

Döntő: Sziszi Szita-LTP FC 2-2 (büntetőkkel: 1-0)

 

 

További programok »

FEL