Kilencből kilenc: folytatta győzelmi sorozatát az Előre – galériával

2023. szeptember 30. 17:52 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre 3-0-ra legyőzte a Meton-FC Dabas SE együttesét a labdarúgó NB III Dél-Keleti csoportjának 9. fordulójában, szombaton.

 

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE – METON-FC DABAS SE 3–0 (1–0)
Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 620 néző. Vezette: Takács Á. (Dobos, Benkő)
BÉKÉSCSABA: Póser – Hodonicki (Zvara 76.), Albert (Farkas 38.), Bora – Mihály, Futó (Kuzma 71.), Váradi, Pintér, Mikló – Sármány (Máris 71.), Vólent (Zádori 71.). Vezetőedző: Csató Sándor.
DABAS: Berta – Földes, Forgács, Mayer (Benkő 85.) – Forrai (Erhardt 64.), Kotroczó, Kristóf (Zsuppán 85.), Józsa – Surman (Molnár B. 60.), Lettner. Vezetőedző: Tóth László.
Gólszerzők: Mikló (29.), Sármány (50.), Pintér (60.)

A csabaiak nyolc győzelemmel, 100 százalékos mérleggel a tabella éléről várták az összecsapást, míg a dabasiak négy siker után visszaesést mutattak, kétszer is nagyarányú vereségbe szaladtak bele a Honvéd II., majd az ESMTK ellen. A találkozó előtt a Honvéd ellen 100. csabai bajnoki mérkőzését játszó Bora Györgyöt köszöntötte a klubvezetés.

 

Kozma János igazgatósági elnök, Bora György, a „százados” és Futó Zsombor csapatkapitány (Fotó: Such Tamás)

Kozma János igazgatósági elnök, Bora György, a „százados” és Futó Zsombor csapatkapitány (Fotó: Such Tamás)

 

A vendégek szervezett védekezéssel érkeztek a Kórház utcába, az Előre ugyan többet birtokolta a labdát, de nehezen tudta megbontani az ellenfél védelmét. Az első lehetőség egy pontrúgás után alakult ki: a 9. percben Váradi beívelését követően Albert fejelt a jobb kapufa mellé. Bő tíz perccel később a hazaiak jól kombináltak a bal oldalon, Mikló beadására Sármány Kristóf érkezett lendületből, azonban az ötösről fölé fejelt. Több keresztmozgással próbálta megzavarni ellenfelét a Csaba, a 25. percben Pintér lépett be a védők mögé, de végül a jobb kapufára sodorta a labdát az ellenfél szorításában. Négy perccel később már megszületett a hazaiak vezető gólja: ezúttal éppen Pintér löbbölt a védők mögé, Mikló Roland átvette a labdát, majd higgadtan lőtt a léc alá (1-0). A 34. percben a gólszerző ütközött Albert Istvánnal, utóbbi járt rosszabbul, fejsérülése miatt nem tudta folytatni a játékot, helyére Farkas Márk érkezett. A félidő utolsó harmadában is az Előre birtokolta többet a labdát, de újabb helyzetet nem dolgozott ki.

 

Mikló Roland szerezte meg a vezetés a csabai együttesnek (Fotó: Such Tamás)

Mikló Roland szerezte meg a vezetés a csabai együttesnek (Fotó: Such Tamás)

 

A szünet utáni percekben mindkét kapusnak volt dolga: előbb Mihály lövését védte Berta, majd Józsa próbálkozását hárította Póser. Az 50. percben megduplázta vezetését a Csaba, egy, az emlékezetes 2007-es magyar-olasz mérkőzésen, Gera-Feczesin összjátékához hasonló találattal: Vólent harcolt meg a labdáért, majd a keresztbe tett labdát Sármány Kristóf passzolta a hálóba (2-0). Tíz perccel később már három volt a csapatok között: Mikló beadása után Berta alászaladt a labdának, a hosszú oldalon pedig Pintér Norbert könnyen fejelt a kapuba (3-0). Csató Sándor hármas cserét is végrehajthatott a magabiztos előny tudatában, többek között a 17 éves Kuzma Hunor is debütálhatott az első csapatban. A folytatásban a távoli lövéseké volt a főszerep: a 72. percben egy jó összjátékot követően Hodonicki kísérletezett mintegy 18 méterről, Berta magabiztosan védett. Ismét tíz perc telt el, amikor Váradi vállalkozott átlövésre, Berta azonban kiütötte a labdát a jobb alsó sarok elől. Az utolsó percekben is a Csaba irányított, de az eredmény már nem változott.

Csató Sándor együttese 3-0-s győzelmével továbbra is 100 százalékos a bajnokságban és magabiztosan vezeti a tabellát. A találkozót hétfőn 21 órától felvételről láthatják majd a 7.Tv-n!

 

Így látták a vezetőedzők

 

Csató Sándor: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, jól járattuk a labdát, gyorsak voltunk, az első harminc percünk szerintem jól nézett ki. Diktáltuk a ritmust, helyzeteket alakítottunk ki, amelyeket ezúttal sem használtunk ki tökéletesen. Az első gól után viszont számomra kicsit érthetetlen módon visszavettünk. A második félidő egyértelmű volt, az ellenfél nagyon keveset jutott el a kapunkig, úgyhogy összességében magabiztos győzelmet arattunk.

Tóth László: Azt kaptuk, amire készültünk, sajnos azonban a játékosaink még nem állnak készen arra, hogy kilencven percen keresztül koncentráljanak egy ilyen szintű ellenféllel szemben. A mi lehetőségeink szerényebbek, mint hazaiaké, úgyhogy ha csapatként nézem, vagy ha posztokra lebontom, akkor is jóval előrébb jár nálunk a Békéscsaba.

 

Galéria

 

További programok »

Sport

Újra jégen a Csabai Farkasok

Megkezdték szereplésüket a kispályás és nagypályás bajnokságokban a Csabai Farkasok jégkorong egyesület csapatai. Kiss Roland általános igazgató kiemelte, hogy az előző évekhez képest több korosztályban versenyeztetik a klubnál sportoló gyerekeket.
2023. november 28. 18:55
FEL