Kikapcsolódás Bach és Beethoven mesterműveivel – Rákász Gergely ünnepi koncertje

2021. november 23. 15:45 | behir.hu

Beteljesült ünnep címmel indul útjára Rákász Gergely koncertorgonista karácsonyi koncertsorozata, amelynek békéscsabai állomása december másodikán lesz.

– Egy világjárvány árnyékában csodálatos zenékkel merengünk az ember helyén a teremtésben, és a sorsán, amely – mint kiderült – egy pillanat alatt kicsúszhat a kezéből. Beethoven V. (Sors) szimfóniájának nyitánya arra keresi a választ, hogy vajon változtathatunk-e a sorsunkon. Vajon ránk zuhan, mint a főtéma legendás, ikonikus 4 hangja – amely a V-betű Morse-jele lett – és nincs előle menekvés? Vagy a saját kezünkbe vehetjük a sorsunkat? Eleve elrendeltetett, vagy az ember tettein keresztül lehet a sorsának kovácsa? Különösen érdekes a zene erejével tűnődni ezen a kérdésen. Gustav Holst – Mars tételével adós vagyok a közönségemnek, az utolsó koncerteken elhangzott Jupiter és Vénusz után. Tartom magam az ígéretemhez, megszólal a Vörös Bolygó hangulata, amely egyaránt inspirálta a Gladiátor és a Csillagok háborúja filmzenéjét – fogalmaz Rákász Gergely legújabb előadása kapcsán. 

A történeti kitekintésekkel, anekdotákkal gazdagított látványkoncert békéscsabai állomására 2021. december 2-án kerül sor a Phaedra Rendezvényközpontban.

Forrás: Rákász Gergely

További programok »

Itthon

FEL