Kiderült, hány embert betegített meg a szalmonellás Kinder csoki

2022. május 23. 19:00 | behir.hu

Tizenhat országban betegedtek meg a szalmonellás Kinder termékektől.

– A legtöbb szalmonellás eset 10 év alatti gyerekeket érintette és a nők is nagyobb arányban kapták el, mint a férfiak. A betegek fele kórházi kezelésre szorult, de haláleset nem történt – számolt be a Food Safety News.

Összesen 324 esetet jelentettek Ausztriából, Belgiumból, Dániából, Franciaországból, Németországból, Írországból, Olaszországból, Luxemburgból, Hollandiából, Norvégiából, Spanyolországból, Svájcból, Svédországból, Németországból és az Egyesült Királyságból. Kanada és az Egyesült Államok is érintett.

– A legtöbb esetet, 109-et, Nagy-Britanniában jegyezték fel, Franciaországban 81, Belgiumban 64, Svájcban 43 esetről tudnak. Az USA-ban és Kanadában mindössze 1-1 beteget jelentettek. Utóbbi egy tízéves gyerek volt – derül ki a napi.hu szemléjéből. 

A Ferrero által Belgiumban előállított Kinder csokoládé gyártását december 16-án függesztették fel, január 3-án újraindították, január 7-én ismét leállították, majd néhány nappal később újraindították. Április elején újra leállt az üzem, de júniusban újraindulhatnak azzal, hogy 3 hónappal később felülvizsgálják azt.

A szalmonellára pozitív termékeket megsemmisítették, a gyártósort megtisztították. A globális visszahívások ellenére még mindig vannak olyan termékek egyes boltokban, amelyek érintettek voltak a botrányban.  Magyarországra is érkeztek a szalmonellás termékekből, a Ferrero Magyarország összegyűjtötte azoknak a Kinder csokik a listáját, amelyeket nem érintettek a visszahívások. A Ferrero közleményében hozzátette: ha valaki vásárolt az érintett termékekből, ne fogyassza el azokat! Őrizze meg, és vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatukkal. 

Forrás: VG

További programok »

FEL