Kézilabda: Újvárosban kezdi a szezont a Békéscsaba

2022. szeptember 2. 08:10 | Kovács Dávid

A kézilabda NB I-be egy év kihagyás után feljutó EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE együttese szombaton kezdi a bajnokság 2022/23-as kiírását! Papp Bálint csapata az előző szezonban 9. helyen végző Dunaújvárosi KKA otthonában lép pályára.

A csabai együttes a tavaszi feljutás után július 11-én kezdte a felkészülést az új bajnoki szezonra. A lilák jelentősen átalakított kerettel vágtak neki a nyolchetes munkának. A liláknál szombaton mutatkozhat be tétmérkőzésen a nyáron érkező Horváth Gréta, Termány Rita, Marina Razum és Marija Agbaba. Mayer Szabináék számos felkészülési mérkőzést vívtak, többek között egy hazai tornán is tesztelték, hogy miben kell még javulni a bajnoki szezonra.

– Úgy gondolom, hogy jól sikerült a felkészülés, az új játékosok beilleszkedtek, nagyon sok mérkőzést játszottunk a felkészülés alatt. A találkozók többsége pozitív hatással volt a csapatra, de van még mit fejlődnünk a következő hetekben, hónapokban. Azt gondolom, hogy a szombati mérkőzésre összeáll majd a csapat és jó mérkőzést játszunk majd az újvárosiakkal – fogalmazott a csabaiak rutinos játékosa.

A csabaiak tavaly az első helyen végeztek az NB I/B-ben, a dunaújvárosiak pedig az élvonalban a 9. helyen zártak. A Fejér megyeiek éppen a lilákat legyőzve jutottak be a Magyar Kupa négyes döntőjébe, úgy, hogy egygólos félidei hátrány után 28-22-re diadalmaskodtak idegenben, a városi sportcsarnokban.

– A Dunaújvárossal tavaly a kupában hazai pályán játszottunk, akkor ők hagyták el győztesként a pályát. Ott is történtek változások nyáron, új edző vette át a csapatot, új játékosok érkeztek, szintén egy formálódó csapatról van szó. Tudjuk, hogy hazai pályán mindent megtesznek majd a sikerért, de mi is azon leszünk, hogy jó szezonrajtot produkáljunk és meglepetést szerezzünk – emelte ki Papp Bálint, a csabai csapat vezetőedzője.

A Dunaújvárosi KKA kispadján Vágó Attila helyét Rapatyi Tamás vette át, de a keretben is több változás történt. A legnagyobb űrt Bulath Anita visszavonulása jelentheti, aki a szakmai stábban kapott helyet. Az érkezők listáját a balátlövő Horváth Petra, az irányító Takács Cecília, a visszatérő kapus Oguntoye Viktória, valamint egy debreceni hármas hármas teszi tejessé: a balátlövő Lakatos Petra, a szintén átlövő Poczetnyik Luca, valamint a jobbszélső Arany Rebeka kölcsönben lesz a Kohásznál.

A két csapat bajnoki mérkőzése szombaton 17 órakor kezdődik a dunaújvárosi városi sportcsarnokban, a találkozót az Őri Erika, Pozdena Erika vezeti majd.

 

Az 1. forduló programja:

2022. szeptember 2. péntek
18.00 FTC–Mosonmagyaróvár, Debrecen–Fehérvár, Győr–Budaörs

2022. szeptember 3. szombat
16.00 NEKA–Érd, 17.00 Dunaújváros–Békéscsaba, 18.00 Kisvárda–MTK, Vác–Siófok

 

További programok »

FEL