Kézilabda: Nem jött a csabai siker az alsóházi rangadón

2019. november 9. 21:20 | Kovács Dávid

A Békéscsabai Előre NKSE 34-34-es döntetlent játszott az újonc Szent István SE csapatával.

BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE - SZENT ISTVÁN SE 34-34 (17-14)

Békéscsaba, 900 néző. V.: Altmár, Horváth M.

Békéscsaba: Balog J. – Kovács A. 4, Vukajlovic 7, Barján 4, Agbaba 5, Kopecz 11 (5), Mézes 1. Cs.: Horvát D., Csizmadia (kapusok), Bottó 1, Kukely K., Dombi K., Marincsák 1 (1). Vezetőedző: Horváth Roland. Szent István: Gercsó – Horváth G. 5, Monori, Tobak 3, Scheffer 4, Aron 6, Stranigg 1. Cs.: Mátéfi (kapus), SZERZŐ 7 (4), VARJÚ 5, Albert, Lyngby 1, Balog B. 2. Edző: Vojkovics Gyula.
Kiálítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 7/6, ill. 4/4.

A csabai együttesbe sérülése után visszatért Kopecz Barbara és Bottó Rózsa, szükség is volt rá, hiszen első hazai sikerére hajtott az Előre NKSE. A Szent István SE-vezetőedzője felszabadult játékot kért együttesétől, ezt némileg megváltoztatta az, hogy a házigólkirálynő, Monori Orsolya már a meccs elején kiesett sérülés miatt.

Kiegyenlített csatával indult a mérkőzés, a kapusok alig találkoztak a labdával. Ez, mint később kiderült, szinte az egész mérkőzésre igaz volt. A csabaiak voltak pontosabbak és negyedóra után kettővel vezettek (9-7). A vendégek tartották a lépést ellenfelükkel, sőt, a félidő hajrája döntetlenről indult (14-14). A játékrész végén Aleksandra Vukajlovic jelentette a különbséget a csapatok között, a szerb átlövő irányításával alakult ki a szünetre az addigi legnagyobb differencia (17-14).

A második félidő elején ugyan pár percig maradt a kétgólos különbség, de ezt követően a csabai csapat tudott változtatni, és egy-két labdaszerzéssel, valamint jó akciókkal ötre nőtt a különbség (23-18). A vendégek mesterének, Vojkovics Gyulának nem volt más választása, időt kért. A fővárosiak hét a hat elleni játékkel, üres kapus támadásokkal jelentkeztek, erre pedig nem volt válasza a csabaiaknak. A hazaiaknál nem állt össze a védekezés, Balog Judit és Horvát Dorina sem tudott védést bemutatni. A SZISE 27-22 után három gólt szerzett sorozatban, így nyílttá tudta tenni a folytatást. A csabaiaknál hiába jutott 11 gólig Kopecz Barbara, az utolsó két perc döntetlenről kezdődött (33-33). Az utolsó minutum elején Jelena Agababa ismét vezetéshez juttatta csapatát, de a Csaba nem tudta kivédekezni az utolsó vendég támadást, így Varjú Liliána kiegyenlített (34-34). Az utolsó másodpercekben már nem született gól, így maradt a döntetlen.

A Szent István SE második pontját szerezte az élvonalban, míg a Békéscsaba továbbra is nyeretlen Hazai pályán és egy szinte megnyert találkozón szalasztotta el a győzelmet.

A mérkőzés legizgalmasabb pillanatait a 20.20-tól startoló Kezdőkörben is láthatják. A teljes mérkőzést kedden 21 órától láthatják a 7.Tv-n!

 

 

További programok »

Sport

Kovács Anett a Ferencvárosban folytatja a pályafutását

A Békéscsabai Előre NKSE szélső játékosa még a békési megyeszékhelyen fejezi be az idei bajnoki szezont, de nyártól már a Ferencvárost erősíti. Kovács Anett a csabai klub egyik legeredményesebb játékosa, így a liláknak nehéz lesz pótolniuk őt a következő idénytől.
2020. február 26. 15:04
FEL