Kézilabda körzeti diákolimpia

2016. február 5. 07:44 | behir.hu

Békéscsabán rendezték meg a III-IV. korcsoportos kézilabda körzeti diákolimpia 1. fordulóját. A körzeti bajnokságnak a Kazinczy Ferenc Általános Iskola adott otthont.  Nyolc körzet mérte össze tudását, és a negyedik fordulóban derül ki, melyik két csapat juthat tovább a megyei döntőbe.

A békéscsabai Kazinczy Általános Iskola 7. és 8. osztályos tanulókból álló lánycsapata a III-IV. korcsoportos kézilabda körzeti diákolimpián erősen indított, és mindkét mérkőzésen fölényes győzelmet aratott. Az intézmény testnevelő tanára elmondta, nagyon szerencsés helyzetben van, hiszen már nyolc éve tanítja a tehetséges sportolókat.

A sok munkának meg is lett az eredménye, hiszen a már összeszokott csapatnak idén sikerült bejutnia az Országos Serdülő Bajnokság legjobbjai közé.

A fiuknál szintén a békéscsabai iskola diákjai bizonyultak a legjobbnak, így jelenleg ők vezetik a tabellát.

Most is nagy volt az érdeklődés a diákolimpiai eseményen, ahol nem csak a csapatok, de a szurkolók száma is jelentős volt. 

A bajnokság negyedik fordulója után a két legjobb csapat jut tovább a megyei döntőbe. Ezután pedig jó eséllyel indulhat az országos megmérettetésen, ahol eldől majd, mely együttes lesz idén a diákolimpiai magyar bajnok.

 

FEL