Kézilabda: A Csaba a bajnokságban is simán verte a Csepelt - galériával

2021. október 22. 20:19 | Kovács Dávid

A Békéscsabai Előre NKSE 31-19-re legyőzte a Csepel DSE-t és továbbra is hibátlan mérleggel vezeti az NB I/B Keleti csoportját.

Békéscsabai Előre NKSE-Csepel DSE 31-19 (15-9)
Női NB I/B-s kézilabda-mérkőzés, Békéscsaba, 350 néző. Vezette: Bíró E., Kavalecz.
Békéscsaba: Csizmadia – Andróczki 5, Török 1, Kukely A. 3, Giricz 4, Gyimesi 1, Karacs 3. Csere: Szabó D. (kapus), Mayer 3, Bucsi 4 (2), Kukely K. 2, Szögi, Bencsik 1, Iván 4, Gyenes, Zsemberi. Vezetőedző: Papp Bálint.
A Csepel legeredményesebb játékosai: Pervein 5 (2), Kajdácsi 4.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 5/2.

A két csapat kilenc nappal ezelőtt a Magyar Kupában találkozott egymással, akkor kiütéses, 39-22-es csabai győzelem született. A másodosztályban újonc fővárosiak ezúttal erősebb összeállításban, a házi gólkirály Kajdácsi Kingával a soraikban érkeztek és az első percekben tartották a lépést a hazaiakkal (4-4). A Csaba ezt követően pontosabbá vált, Giricz Laura gólja után először volt négy a különbség az együttesek között (9-5). A Csepel vezetőedzője, Varga Márta ki is kérte az első idejét. Ugyan jött egy-két hiba hazai részről, de a vendégek nem tudtak közelebb jönni, a félidő végén Giricz talált be újra, így megnyugtató differencia alakult ki a szünetre (15-9).

 

A csabaiak kevesebb gólt kaptak, mint a két csapat kupamérkőzésén (Fotó: Such Tamás)

(Fotó: Such Tamás)

 

A második játékrész első pillanataiban Iván Emese volt elemében, aki zsinórban háromszor is eredményes volt (19-12). A hazai kapuban Szabó Dóra is hozzátette a magáét, ziccert és hetest is védett. A vendégek fáradni látszottak, több technikai hibát is elkövettek, bár a csabai védelem is szigorúbbá vált ebben az időszakban. A tízgólos különbség először a 43. percben alakult ki Mayer Szabina találatával (23-13). A házigazda ezt követően nem minden ziccerét értékesítette, de Bucsi Lili és Andróczki Flóra is javított egy-egy rontás után (27-15). A Csepel megakadt a gólszerzésben, már büntetőből és üres kapura sem sikerült gólt lőni. A csabaiak fölényes győzelme nem forgott veszélyben, a 31-19-es végeredményt Bucsi állította be az utolsó másodpercekben.

A Békéscsaba megszerezte a hatodik győzelmét és továbbra is 100 százalékos az NB I/B Keleti csoportjában. Papp Bálint együttese legközelebb október 30-án, a Hajdúnánás otthonában lép pályára.

 

Galéria

További programok »

FEL