Kézilabda: A Békéscsaba kiütötte a Pénzügyőrt - galériával

2022. március 26. 20:25 | Kovács Dávid

Papp Bálint együttese 35-20-ra nyert a Pénzügyőr ellen a női kézilabda NB I/B rájátszásának 3. fordulójában szombat este és megerősítette vezető helyét a táblázaton.

BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE–PÉNZÜGYŐR SE 35–20 (19–11)
Női kézilabda NB I/B-s mérkőzés, Békéscsaba, 600 néző. Vezette: Csuka, Kocsis.
BÉKÉSCSABA: Csizmadia – Iván 6, Mayer Sz. 1, Kukely A. 4, Gyimesi 1, Török, Karacs 2. Csere: Szabó D. (kapus), Andróczki 4, Szögi, Bucsi 1, Kukely K. 3, Bencsik 5, Borbély 4, Zsemberi, Vámosi 4. Vezetőedző: Papp Bálint.
PÉNZÜGYŐR: Sass – Ködmön 2, Mayer L. 1, Tóth A. 5, Polgár, Hudra 5 (3), Bagi. Csere: Rubint (kapus), Tímár, Háfra 2, Varga P. 3 (1), Pasqualetti, Vad 2. Vezetőedző: Csenki Judit.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc. Hétméteresek: 0/0, ill. 6/4.

A csabai együttes egy héttel ezelőtt a Kozármisleny otthonában elveszítette bajnoki veretlenségét, így javításra készült a rájátszásban két győzelemmel startoló Pénzügyőrrel szemben. Papp Bálint vezetőedző a SZISE ellen megsérülő Giricz Laurára nem számíthatott a szezon eleje óta hiányzó Kobela Tamara mellett.

A mérkőzés elején mindkét csapat kapkodó játékkal kezdett, a 6. percben Karacs Jázmin törte meg a gólcsendet. A szélső azonban nem lehetett sokáig a pályán, egy perccel később egy értékesített ziccer után érkezett rosszul a földre és súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. A hazaiak lassan ugyan, de felvették a ritmust, ugyanez a vendégeknek nem sikerült, nehezen tudtak igazi helyzeteket kidolgozni a kiváló csabai védekezéssel szemben. Több gyors indítás is sikeres volt, a félidő felénél már hat gól volt a különbség (9-3). A Pénzügyőr Tóth Adél góljaival indult a csabaiak nyomába, de a hazaiak nem engedték közelebb ellenfelüket, az irányító Borbély Márta a bal szélről és labdaszerzést követően is eredményes volt (18-9). A Békéscsaba magabiztosan, nyolc góllal vezetett a félidőben (19-11).

 

Sass Kincső, a vendégek kapusa (Fotó: Such Tamás)

Sass Kincső, a vendégek kapusa (Fotó: Such Tamás)

 

A vendégek mosolygós kapusa, Sass Kincső a folytatás előtt dekázással és fejelgetéssel szórakoztatta a lelátón ülőket, azonban sokkal több örömre nem volt oka ezen az estén. A második félidőben ugyan akadt egy-két hiba a hazaiak támadójátékben, de a fővárosiak hetest is rontottak, így nem forgott veszélyben a csabai vezetés (23-14). Sőt, Kukely Anna találata után a 43. percben először volt tíz gól a csapatok között (25-15). Papp Bálint mindenkinek lehetőséget adott a találkozón, a beállós Bencsik Bojána öt góllal hálálta meg a bizalmat. A hajrában Andróczki Flóra előkészítése után Kukely Klára még egy kínai figura végén is eredményes volt, a végeredményt Bencsik állította be.

 

A mosolygós csabai lányok (Fotó: Such Tamás)

A mosolygós csabai lányok (Fotó: Such Tamás)

 

A Békéscsaba 35-20-ra diadalmaskodott és megerősítette első helyét a táblázaton. Az összecsapást hétfőn 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n!

Papp Bálint együttese a következő fordulóban, április 2-án, szombaton a Komárom otthonában lép majd pályára.

 

Galéria

További programok »

FEL