Két keréken lovasította meg a szárnyasokat a mezőkovácsházi férfi

2024. május 4. 08:34 | behir.hu

Tyúkokat, némakacsákat és gyöngyösöket is lopott családi házak udvaráról egy férfi Mezőkovácsházán. A szárnyasokat biciklin vitte haza, majd busszal Orosházára utazott velük, ahol eladta azokat. A rendőrök lopás vétségével gyanúsítják.

Egy mezőkovácsházi nő tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy április 19-én éjszaka eltűnt az udvaráról kilenc tyúkja – közölte szerkesztőségünkkel a rendőrség. A rendőrök több szálon is nyomozni kezdtek, adatot gyűjtöttek, és napokon belül megtalálták a lopással megalapozottan gyanúsítható 38 éves helyi férfit, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Elmondta, hogy biciklizés közben látta meg az egyik ház udvarán a tyúkokat, és elhatározta, hogy elvisz belőlük. Éjszaka visszament, átmászott a nagykapun, és egy zsákba pakolt kilenc tyúkot, mert annyi fért bele. A jószágokkal aztán másnap buszra szállt. A zsákot egy nagy szatyorba tette, mert tudta, ha a tyúkok sötétben vannak, akkor nem fognak hangoskodni. A busszal Orosházára ment, ahol eladta a szárnyasokat egy nőnek.

A férfi kihallgatásán további két lopást is elismert. Ezekről a rendőrségnek nem volt tudomása, mert a károsultak nem tettek bejelentést. Elmondása szerint két hónappal korábban egy másik családi ház udvarára ment be, és némakacsákat lopott két alkalommal is, ezeket szintén eladta. A másik alkalommal gyöngyösöket vitt el, amikkel aztán szintén zsákokban és nagy szatyrokban Orosházára utazott, és továbbadott rajtuk.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a férfi ellen lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárását.

További programok »

FEL