Karórától a kerékpárig

A rendőrség Békésen és Gyomaendrődön történt lopások ügyében zárta le a nyomozást vádemelési javaslattal – tájékoztatott közleményében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Gyermekvédelmi központból, udvarról és társasház tárolójából lopott az a 18 éves fiatalember, aki ellen vádemelést javasol a rendőrség. A békési lakásotthonba 2017. május 7-én tört be.

Kifeszítette az épület egyik ablakát, majd karórát, ruhát lopott az ott lakók szekrényéből. Három ajtókilincset is leszerelt, amelyek ettől használhatatlanná váltak. Napokkal később, 2017. május 10-éről 11-ére virradó éjjel Gyomaendrődön, egy ház udvaráról elvitt egy motorkerékpárt. A kaput azért tudta egyszerűen kinyitni, mert megtalálta a kulcsot, amit a házban lakók a kapuhoz közeli oszlopra akasztottak fel. Ezután, 2017. szeptember 17-e és 24-e között ismerősével lefeszítették a lakatot egy gyomaendrődi társasház tárolójáról és ellopták egy férfi kerékpárját.

A Békési Rendőrkapitányság a 18 éves gyomaendrődi fiatalembert és barátját lopás vétség elkövetésével gyanúsítja. A január 29-én lezárt nyomozás iratait a rendőrség vádemelési javaslattal továbbította a Békési Járási Ügyészségre.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , ,