Kábítószer-kereskedő családdal szemben emelt vádat a Békés Megyei Főügyészség

2019. október 7. 12:10 | behir

A Békés Megyei Főügyészség kábítószer és új pszichoaktív anyag kereskedelme miatt emelt vádat egy kevermesi házaspár és fiuk ellen, akik 2017-ben herbál és kristály adásvételéből szereztek jövedelmet.

A család 2017-ben legalább 9 személynek adott el herbált és kristályt , valamint új pszichoaktív anyagot, amelyért a fogyasztók kevermesi otthonukban keresték fel őket – olvasható a Békés Megyei Főügyészség közleményében. A 45 éves férfi,  43 éves felesége és 25 éves gyermekük közösen üzleteltek: aki éppen otthon volt, az adta el az illegális anyagot a vevőknek. A házaspár 2017. december 13-án fiuk autójával Tiszaföldvárra ment, és ott értékesítésre szánt, jelentős mennyiségű mefedront tartalmazó, közel 50 grammnyi fehér színű port vásárolt. Hazafelé a rendőrök Medgyesegyháza külterületén elfogták őket és megtalálták a kocsiban elrejtett, zokniba csomagolt kábítószert.

A jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntette megállapítására alkalmas cselekmény 5-20 évig terjedő, de akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. Az apát és fiát emellett új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel is vádolja a főügyészség, amely cselekményre 1-5 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A főügyészség mindhárom vádlottal szemben beismerésük esetére is végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. A házaspár letartóztatásban várja a bírósági eljárást, amely a Gyulai Törvényszéken folytatódik

FEL