Jelentős béremelkedés a hiányszakmákban

2018. április 4. 09:17 | behir.hu

A hiányszakmákban átlagosan 30 százalékkal nőttek a bérek az elmúlt évben - idézte a Világgazdaság szerdán a Profession.hu állásportál legfrissebb, saját adatbázison alapuló felmérését.

Mint közölték, a felmérés szerint általában is a bérek emelkedése a jellemző, de van olyan terület, ahol munkaerő-túlkínálat mutatkozik, és a bérek csökkenő tendenciát mutatnak.

A Profession.hu adatai szerint 2015 és 2017 között megduplázódott a fizikai és betanított munkára vonatkozó álláshirdetések száma, továbbá banki és biztosítási brókeri pozíciókra is 40 százalékkal több állásra kerestek képzett munkatársat.

Egyre több cégvezetőt és menedzsment feladatokat ellátót keresnek, 56 százalékkal nőtt a feladott hirdetések száma, és főleg az IT-szektorban számos olyan hiányszakma van, amelyre folyamatos a kereslet.

 

Forrás: MTI

 

További programok »

Itthon

Németh Szilárd: A nemzeti konzultáció egy sikeres eszköz Brüsszelben

Orbán Viktor miniszterelnök sikeresebben tud tárgyalni Brüsszelben, amennyiben a lakosság részt vesz a nemzeti konzultációban – fogalmazott a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos csütörtökön Békéscsabán. Németh Szilárd szerint fontos, hogy akik Európában és helyben, akár itt, Békéscsabán szeretnék képviselni a magyar, illetve a helyi emberek érdekeit, azoknak szabadoknak, szuveréneknek kell lenniük.
19:42
FEL