Jégkorong-vb: Több volt benne – magyar vereség a szlovénoktól

A házigazda magyar válogatott 4-1-es vereséget szenvedett a szlovén válogatottól a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság szerdai napján a Papp László Budapest Sportarénában.

Eredmény, 3. forduló:
Szlovénia-Magyarország 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)
Gólszerzők: Magovac (7.), Urbas (30.), Golicic (56.), Kovacevic (57.) ill. Sebők (26.)

 

A tavaly még élvonalban szereplő szlovén válogatott két vereséggel kezdte a tornát, így a magyarok elleni csatára szinte győzelmi kényszerben érkeztek. A magyar együttes a Kazahsztántól elszenvedett vereség után legyőzte az olaszokat, azaz sikerült a javítás.

Az első percekben inkább a szlovénok voltak veszélyesebbek, többször is tesztelték Vay Ádámot. A hazaiak Sebők Balázs révén villantak, aztán mégis a dél-nyugati szomszédaink szereztek vezetést: a 7. percben Aleksandar Magovac lőtt a kék vonalról a rövid felső sarokba (1-0). A mieink is belemelegedtek, Vas János egy üreskapus ziccert is rontott. A csapatok nem éltek az emberelőnyös helyzetekkel, két lehetőség volt mindkét oldalon. Az első húsz percben nem mi voltunk fölényben, a kapuralövéseket illetően is a szlovénok álltak jobban, így vezetésük megérdemelt volt egy harmad után. 

A magyar gárda kiválóan nyitott a szünet után: a harmadik emberelőny lejárta előtt hat másodperccel Sebők Balázs szólója után megszületett a magyar egyenlítő gól, fel is robbant a csarnok (1-1). Gyorsan reagáltak a szlovénok, egy magyar védelmi hibát kihasználva a vendégek csapatkapitánya, Jan Urbas talált a kapuba (2-1). A szurkolók segítségét kihasználó nemzeti csapat ment előre, de a legnagyobb lehetőségeket sem tudta gólra váltani. A másik oldalon Kuralt a kapuvasat zengette meg. A hajrában Vay Ádám egy kiállítás árán akadályozta meg a szlovén gólt, így maradt az egygólos különbség negyven percet követően.

A harmadik játékrészben folytatódott a szlovénok kemény játéka, a játékvezetők azonban nem büntették ezeket kiállítással, amit a magyar drukkerek füttyszóval fogadtak. Az első magyar szabálytalanságnál persze jött a két perc, amiből majdnem a mienk szereztek gólt, sőt, Hári pár pillanattal később közelről találta el a kapuvasat… Tíz perc volt már csak hátra, de még mindig nem jött az egyenlítés! És ahogy lenni szokott, a magyar helyzetekre szlovén gól volt a válasz, egy gyors ellentámadás végén Bostjan Golicic duplázta meg a különbséget (3-1). Bő három perccel a vége előtt lehoztuk a kapust, Sabahudin Kovacevic pedig saját harmadából talált be a magyar kapuba (4-1). A hajrában a szépítés sem jött össze, így a szlovénok megszerezték első sikerüket. A magyar csapat nem élt az adódó lehetőségekkel, míg a vendégek kegyetlenül kihasználták a hazai hibákat.

Három forduló után szoros a tabella, három csapat hat pontos, három pedig három egységgel áll, így izgalmas hajrá várható a következő napokban.

A magyar válogatott csütörtökön a lengyelekkel játszik, majd a britek elleni szombati összecsapással zárja a világbajnokságot a Papp László Budapest Sportarénában.

Az első két helyezett feljut a 16 csapatos elitbe – a jövő évi vb-t Pozsonyban és Kassán rendezik -, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

 

Megosztás:

Címke: , , ,