Jégkorong: 25 év után újra Magyar Kupa győztes a Ferencváros

2020. január 20. 06:35 | Hidvégi Dávid

A Ferencvárosi TC jégkorong szakosztálya az osztrák első osztályban szereplő és címvédő Fehérvár AV19-et győzte le a Magyar Kupa döntőjében. Az FTC huszonöt év után nyert először kupát.

JÉGKORONG MAGYAR KUPA, MISKOLC
DÖNTŐ

FTC-TELEKOM– HYDRO FEHÉRVÁR AV19 6–3 (2–1, 1–1, 3–1)
Miskolc, 625 néző. Vezette: Kincses, Babic, Muzsik, Váczi
FTC: Arany G.
Kärmeniemi, Pulli (1) – Rantanen (1), Tóth Gergely – Hegyi Á., Sarcia 1 – Boros, Tóth Renátó
NAGY G. 2 (2), Németh A., Tóth A. – KULMALA 1 (2), Pavuk, Switzer – Hajós, JUUSELA 2, Tóth Richárd – Farkas S., Roczanov, Tóth Gergő
FEHÉRVÁR: Ouzas
Campbell, Szabó B. – Stipsicz (1), Tikkanen (1) – Busenius 1, Harty – Kiss R.
ERDÉLY CS. 1 (1), SARAUER 1, Mihály Ákos – Kuralt (1), Timmins, Yogan – Girard, Kóger D., Sárpátki – Dézsi, Szabó K.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Kapura lövések: 26–25

A Magyar Kupa második játéknapjára a Ferencváros és a Fehérvár AV19 jutott a Miskolcon rendezett döntőbe.  A zöld-fehérek az Erste Liga és a magyar bajnokság megnyerése után az európai porondon is bravúros produkcióval tették le névjegyüket, a Kontinentális Kupában az utolsó pillanatig realitás volt a négyes döntőbe jutás, s bár ez nem jött össze, az MK legjobb négy csapata között megint ott voltak a tavalyi bronz után, mi több, a szombati elődöntőben kapott gól nélkül győzték le az extraligás MAC-ot.

A Volán rajtolt agilisabban és egy szépségdíjas góllal meg is szerezte a vezetést a találkozó elején. Egy bulielhozatal után Harri Tikkanen a saját alapvonaláról emelte át a fél pályát, a kiugró Erdély Csanád lekapta a levegőből az ívben szálló korongot, a védővel a nyakán szélsebesen elnyargalt a kapuig és féltérden csúszva lőtte ki Arany Gergely kötényét. Fél perccel a vezető gól után a csapatkapitány Nagy Gergő érkezett és a bal oldali bulikör széléről irgalmatlan nagy gólt ragasztott Michael Ouzas kapujának hosszú sarkába. Majd a finn junior-világbajnok, Rasmus Kulmala a kék vonalról indított el egy föld-levegő rakétát, amely védhetetlenül vágódott Ouzas kapujába a botos oldalon.

A fordulás után majdnem növelte előnyét a Fradi. Ouzason már átment a korong, de a védő Szabó Bence óriásit mentett: a gólvonalon állva szabályosan kivédte Tóth Adrián gólba tartó lövését. A kimaradt helyzet megbosszulta magát és rögtön ezután Andrew Sarauer egyenlített, de a Fradit ez nem törte meg, hiszen Aki Juusela is nagy gólt lőtt a rövidet nem fogó Ouzasnak. Dylan Busenius egy elé guruló korongból megint egyenlített, de az FTC újra megszerezte a vezetést, majd két üres kapus góllal kialakította a 6-3-as végeredményt. A Ferencváros 1995 után először lett Magyar Kupa győztes.

 

Forrás: Nemzeti Sport

További programok »

Sport

Magyar Kupa: A Békéscsaba továbbjutott a legjobb 64 közé

A Békéscsaba 1912 Előre hátrányból fordítva 4-1-re nyert a Vác ellen idegenben és bejutott a MOL Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé. A Békés megyei együttesek közül a két NB III-as gárda, a Füzesgyarmat és a Körösladány, valamint a megyei kvalifikációban küzdő Gyulai Termál FC is kiesett.
2020. szeptember 19. 17:55
FEL