Javaslatokat várnak arra, hogy ki kapjon Békéscsaba Egészségügyéért kitüntetést

2023. február 22. 13:40 | behir.hu

Javaslatokat várnak arra, hogy ki kapja a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése által adományozható Békéscsaba Egészségügyéért kitüntetést.

Az adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 7/2021. (III. 22.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: rendelet) szabályozza.

A rendelet szerint: Békéscsaba Egészségügyéért kitüntetés adományozható, annak a személynek vagy közösségnek, aki a Békéscsaba városban legalább 10 éve dolgozik, vagy tevékenykedik és az egészségügy területén magas színvonalú szakmai munkát végez.

Évente legfeljebb két kitüntetés adományozható.

A kitüntetés adományozására javaslatot tehetnek: a polgármester; az alpolgármesterek; az önkormányzati képviselők; a jegyző; a város területén működő helyi nemzetiségi önkormányzatok; a közgyűlés egészségügyi ügyekkel foglalkozó bizottságának nem képviselő tagjai; a városban egészségügyi ellátást végző intézmények vezetői; a városban egészségügyi ellátást végző intézmények fenntartói; a városban egészségügyi ellátást végző intézmények munkahelyi kollektívái; a Békéscsabán székhellyel vagy telephellyel rendelkező – bírósági nyilvántartásba vett – civil szervezetek; az egészségügy területén működő egészségügyi szakmai kamarák.

A javaslatnak tartalmaznia kell: az ajánlott személy pontos adatait; az adományozás alapjául szolgáló tevékenység részletes ismertetését, méltatását.

A javaslatokat 2023. március 31-ig kell beküldeni a Polgármesteri Hivatal Szociálpolitikai Osztályára. (Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. II. em. 26.) Bővebb információ a szaszak@bekescsaba.hu e-mail címen vagy a 886-505 telefonszámon kérhető.

További programok »

Itthon

Agrár szakemberek vehették át diplomáikat Szarvason

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent István Campus Szarvasi Képzési Hely február 16-án ünnepelte a Vetőmag-gazdálkodási szakmérnök továbbképzés, a Mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnök mesterképzés, valamint a Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök alapképzés eredményeit a Tessedik épület dísztermében – tájékoztatta a behir.hu-t dr. Sipos Virág Katalin campus főigazgató-helyettes.
06:27
FEL