Jancsi és Juliska történetét táncolták el

2016. július 19. 14:11 | Laczkó Viktória

Tánccal és mozdulatokkal meséltek a gyerekeknek a VSG Táncszínház társulat tagjai. A Jancsi és Juliska mese-balett a Szarvasi Vízi Színházban a Cervinus Művészeti Fesztiválon mutatatkozott be a szarvasi közönségnek. 

Az eredeti Grimm történet alapján hagyományosan és esztétikus táncmozdulatokkal személyesítették meg a táncművészek a karaktereket a mese-balettben. Az elsősorban gyerekeknek szóló előadásban humorral, komikummal színezték az esetlegesen félelmet keltő szituációkat, de a felnőttek is jól szórakoztak a táncmesén. A zenei kíséretként Mozart, Sztravinszij, Beethoven, Debussy, Rachmaninoff, Csajkovszkij legismertebb művei csendültek fel. - Közkeletű, hogy bizony ebben vannak olyan drámai elemek, amiktől talán tarthatnak a nézők és a gyerekek, habár több száz éves meséről van szó. Mi a humorral igyekeztünk ezeket a kicsit agresszívebb elemeket kiküszöbölni. És hát ugye klasszikus zene az aláfestés, közben táncművészettel interpretálunk. Így nem volt nehéz felépíteni magát a darabot - közölte Vass Sándor Gergely, a VSG Táncszínház művészeti vezetője és koreográfusa.

A színpadon négy táncművész, Annus Beáta, Vass Márta, Hankó György, Vass Sándor Gergely varázsolta el a közönséget 50 percen keresztül. A művészek mögött 8 év tapasztalata áll, a mostani a 131. előadásuk volt a Jancsi és Juliskából.

Az előadást a Cervinus Művészeti Fesztivál részeként mutatták be. A tíznapos programsorozatban komolyzenei koncertek, színházi előadások, lovas-íjász bemutató, történelmi játékok, sportprogramok szórakoztatják a nézőket. - Mindig azon igyekszünk, hogy azalatt a tíz nap alatt minél nagyobb rétegű, számú közönségnek kedvezzünk. Ezért mi a műsorainkat úgy álltjuk össze, hogy a gyermekelőadásoktól, a felnőtt előadásokig mindenféle korosztálynak és műfajában is különböző műfajoknak tudjunk lehetőséget biztosítani. Ma a gyerekek ezt a mesebalettet látják, de hétvégén természetesen egy zenés mesejátékot a Gombóc Artúr, a nagy utazót - foglalta össze dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum Művészeti Nonprofit Kft. művészetigazgatója. 

Az immár 5. éve megrendezett fesztivál július 24-ig tart és hétköznapokon ingyenesen látogatható. A nyári rendezvény záróakkordja a nagy sikerű Csodaszarvas musical lesz. 

Részletes program ITT.

 

FEL