Jaminyaú, az új kedvenc

2016. május 26. 15:10 | Zsíros András

Új házikedvence lett a Jaminai Közösségi Háznak. A különleges kézműves technikával készült, cicaformájú dísztárgy a látogatók javaslatai alapján végül a Jaminyaú nevet kapta.

Egy csíkokra hasított újságpapír, egy hurkapálca, meg egy kis tapétaragasztó, és máris rendelkezésünkre áll az alapanyag az úgynevezett papírfonáshoz. Az újrahasznosításnak ezzel az egyszerű módjával a vesszőfonáshoz hasonlóan rengeteg féle használati tárgy készíthető. Ezt szemlélteti Jaminyaú is, aki a Jaminai Közösségi Házban hamarosan induló papírfonás foglalkozást hivatott népszerűsíteni. Várai Ildikó foglalkozás vezető elmondta, a cica gondolata egy papírfonással foglalkozó közösségi oldalról származik. Ildikónak megtetszett az ötlet és itt volt az alkalom, hogy megvalósítsa.  A cica nevét pedig internetes javaslatok és szavazatok alapján választották. Koszecz Andrea intézményvezető hangsúlyozta, a közösségi felhívással az intézmény a környezetvédelemre, a hulladékok és a papír újrahasznosítására igyekezett felhívni a figyelmet.

Jaminyaú már nem sokáig lesz egyedül, hamarosan kiscicái is lesznek. A nagyközönség június első vasárnapján, a JamiNap egész napos programján találkozhat velük, ahol az érdeklődők kipróbálhatják a papírfonást, és azt is megtudhatják, milyen meglepetést rejt Jaminyaú belseje!

FEL