Ivott, ütközött, elhajtott

2016. július 19. 13:56 | Fekete Kata

Egy békéscsabai férfi teherautójával hátulról nekiment egy személygépkocsinak, majd a baleset után megállás nélkül elhajtott.

Békéscsabán, a Bartók Béla úton közlekedett egy tehergépkocsi hétfőn 20 óra 40 perckor, amelynek vezetője nem tartott kellő követési távolságot az előtte jobbra kanyarodó személygépkocsival és hátulról nekiütközött. A balesetet követően az okozó autó vezetője nem szállt ki a járművéből és nem győződött meg arról, hogy megsérült-e valaki, hanem elhajtott a helyszínről. A rendőrök a bejelentés után a gyors adatgyűjtésnek köszönhetően azonosították és másfél óra múlva elfogták azt a békéscsabai férfit, aki a gyanú szerint a balesetet okozta. A sofőrrel szemben légalkohol-tesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért mintavételre állították elő.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya cserbenhagyás vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, melynek során a 27 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki. T. Á. elismerte, hogy ő ment neki a személygépkocsinak és azt mondta, hogy azért nem állt meg a baleset helyszínén, mert a vezetés előtt szeszes italt fogyasztott. A rendőrök szakértő bevonásával vizsgálják az ittas vezetés körülményeit.

FEL