Ittasan, szabálytalanul

2018. szeptember 8. 12:51 | behir

Két autóst és egy segédmotor-kerékpárral közlekedő férfit állítottak elő a rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt Békés megyében.

Békés megyében szeptember 7-én három, a gyanú szerint ittasan vezető férfit állítottak elő a rendőrök - írja a police.hu.

Gyomaendrőd külterületén, 16 óra előtt néhány perccel egy Szarvas felé tartó személygépkocsi vezetőjénél jelzett ittasságot a szonda. A férfinak nincs vezetői engedélye és mellette ült élettársa is, tehát nemcsak magát, hanem utasát is veszélyeztette azzal, hogy szabálytalanul közlekedett. A rendőrök engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési bírság megfizetésére kötelezték, az ittas járművezetés miatt pedig büntető feljelentést tettek ellene.

Békéscsabán, a Bartók Béla úton, 23 óra körül egy férfi autójával a záróvonalon keresztül fordult meg. Ellenőrzésekor a szonda alkoholfogyasztást jelzett, majd az előállítását követően végzett légalkoholmérések eredménye is pozitív lett. A férfi vezetői engedélyét bevonták és ittas járművezetés miatt büntetőeljárás indul ellene. A szabálysértésért pedig bírságot kell fizetnie.

Nem sokkal később, 23 óra 35 perckor Békéscsabáról, a Szerdahelyi utcából állítottak elő a rendőrök egy férfit. Segédmotor-kerékpárral közlekedett és három légalkoholmérés eredménye lett pozitív nála. A rendőrök elvették a vezetői engedélyét és büntető feljelentést tettek ellene.

 

FEL