„Itt halt meg a férjem” – Egy gyászoló özvegy üzenete az autósoknak

2021. június 17. 12:10 | behir.hu

Szívszorító videót osztott meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Facebook-oldalán annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet, mekkora veszélynek vannak kitéve az utakon dolgozók.

 – A 2000-es évtől napjainkig 18 mérnökségi szakemberünk hunyt el munkaterületen figyelmetlen vagy szabálytalan közlekedők miatt, ezért indítottuk el két évvel ezelőtt »Biztonságunk az Ön kezében van!« kampányunkat. Ezt azóta is folyamatosan napirenden tartjuk, ennek ellenére rendszeresen történnek balesetek a munkaterületek térségében, és szinte hetente törnek össze figyelmetlen autósok a munkaterületek elejére kihelyezett ütközési energiaelnyelő szerkezetet – írták a bejegyzésben. 

Illésné Horváth Mónika 2017. december 6-án vesztette el férjét Egy felelőtlen sofőr miatt, aki halálra gázolta, miközben az M0-s autópályán dolgozott. A férje helyett a baleseti helyszínről ő maga szól az autósokhoz, a kérése egyszerű és világos: Ha útközben munkaterületre figyelmeztető jelzésekkel találkozol, lassíts! Mindössze ennyin múlik, hogy ne fordulhasson elő több ilyen értelmetlen haláleset.
 

„Itt halt meg a férjem” – tért vissza a helyszínre Illésné Horváth Mónika, aki elmesélte történetét.

Idén várhatóan kimagaslóan sok nyaralni vágyó választ belföldi úti célt, és a megnövekedett forgalomhoz az elmúlt tíz év legnagyobb volumenű útfelújítási programja társul. Az úton lévők tehát számos esetben találkozhatnak munkaterülettel, ahol szakemberek sokasága végzi folyamatosan a felújítási és a napi üzemeltetési, burkolatjavítási, növényzetgondozási munkákat.

– Arra kérjük a közlekedőket, hogy a következő hónapokban is fokozott óvatossággal közlekedjenek, a munkaterületekre figyelmeztető korlátozásokat vegyék figyelembe, és tartsák be azokat. Az utazás előtt tervezzék meg az optimális útvonalukat, kalkulálják be az esetlegesen hosszabb menetidőket a www.utinform.hu oldal segítségével – hívták fel a figyelmet a bejegyzésben.

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt., hirado.hu

További programok »

Itthon

A sorok között kortyolni – Így fonódott össze a szépirodalom a borkultúrával

A 95. Ünnepi Könyvhét helyi programkavalkádjának csendes lezárása volt a Könyvheti Borudvar, amely a Békés Megyei Könyvtár Munkácsy-udvarában kapott helyet. A szombat esti szimpóziumon a borkultúra és az irodalom kellemesen savas elegyét fogyaszthatták a megjelentek a – Vozár M. Krisztián zongoraművész révén – kis szekundokkal, tercekkel kibélelt térben.
20:56
FEL