Ismét sok munkájuk volt a tűzoltóknak

2022. március 29. 10:40 | behir.hu

Az elmúlt hétvégén, tizenkilenc tűzesettel és öt műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

Az elmúlt napok káresetei közül kiemelhető:

Egy melléképület gyulladt ki szombat hajnalban Szarvason, az Arany János utcában. A főépülettel egybeépített huszonnégy négyzetméteres, takarmány tárolására használt melléképület, a tűzoltók kiérkezésekor már teljes terjedelmében égett, melyről a tűz a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem terjedt tovább a főépületre. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók, az elektromos hálózat kiszakaszolását követően három vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd az épületet hőkamerával átvizsgálták. Az egység a beavatkozás során a tűzzel érintett épületrészből két darab sértetlen gázpalackot kihozott. A tűz következtében a melléképület és a benne tárolt anyagok károsodtak, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. 

Fotó: Katasztrófavédelem

Egy közintézmény udvarán leszakadt gázvezetékből ömlött a gáz szombat délután Békéscsabán, a Madách utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a megsérült vezetéket kiszakaszolták, majd a helyszínre érkező gázszolgáltató szakemberének a területet átadták. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Melléképületben üzemelő gázkazán gyulladt ki szombat este Kunágotán, a Bethlen utcában. A tűz következtében a kazán környezetében lévő berendezési tárgyak is meggyulladtak, de a tulajdonos gyors beavatkozásának köszönhetően a kilenc négyzetméteres épületrészről a tűz a főépületre már nem terjedt át.  A mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a részben már eloltott területet átvizsgálták, majd vízsugárral és kéziszerszámok segítségével a maradék beizzásokat megszüntették. A gázszolgáltató szakemberének kiérkezéséig az egység a helyszínt biztosította. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, az épület fűtése alternatív módon biztosított maradt. 

A szombati nap folyamán négy esetben riasztották a tűzoltókat szabadtéren keletkezett tűzesetekhez. A délelőtti órákban Gyomaendrőd és Szarvas között, a 443-as út mellett gyulladt ki foltokban az elszáradt aljnövényzet, majd a délután órákban ismételten Szarvas közelében, csaptak fel a lángok, egy tanyán, ahol ezerötszáz négyzetméteren éget a vegetáció, valamint a szarvasi, Rákóczi utcai temetőben is kigyulladt az elszáradt növényzet. Az esti órákban egy csatorna partján gyulladt meg az aljnövényzet Darvason, a Rákóczi út közelében. A meggyulladt területeket a gyomaendrődi önkormányzati, valamint a szarvasi és szeghalmi hivatásos tűzoltók oltották el vízsugár és kéziszerszámok segítségével. Az esetekkel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Egy személyautó letért az úttestről, majd árokba csapódott szombat délután Vésztő és Okány között, a 4235-ös úton. A baleset következében az oldalára borult gépkocsi vezetője könnyebben megsérült. A szeghalmi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították és átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak.

Fotó: Katasztrófavédelem

Hat esetben riasztották szabadtéren keletkezett tűzesethez Békés megye tűzoltóit a vasárnapi nap folyamán. A délelőtti órákban kigyulladt az elszáradt aljnövényzet Battonyán, a Dankó Pista utcában, majd pár óra elteltével Kamuton, a Béke utcában, mindkét esetben megközelítőleg ötszáz négyzetméteren égett a vegetáció. A délutáni órákban Szeghalmon, a Töviskes majorban csaptak föl a lángok, ahol az ingatlanok között kisebb területen gyulladt meg az elszáradt aljnövényzet. Az esti órákban Bélmegyer és Mezőberény közötti külterületre riasztották a tűzoltókat, ahol focipálya kiterjedésben éget a nádas, ezzel közel egyidőben ismét egy nádas gyulladt ki, ezúttal Eleken a Kígyó utcában. A tűz két hektáron égett, veszélyeztetve ezzel a közelben álló házakat. A meggyulladt területeket a battonyai önkéntes, valamint a mezőkovácsházi, a mezőberényi, a békéscsabai és a gyulai hivatásos tűzoltók oltották el vízsugár és kéziszerszámok segítségével. Az esetekkel kapcsolatosan senki sem sérült meg, valamint jelentős mértékű anyagi kár sem keletkezett. 

Egy lakatlan ház szobájában meggyújtott szalma égett vasárnap délután Békéscsabán, a Fényesi utcában. A helyi hivatásos tűzoltók vízsugár segítségével a tüzet eloltották, majd az épületet átvizsgálták. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg. 

Forrás: Katasztrófavédelem

További programok »

Kék hírek

Terhes élettársát verte meg a nyílt utcán a gyulai férfi

Garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 37 éves büntetett előéletű gyulai férfival szemben, aki a terhes élettársát bántalmazta. 
2023. március 20. 17:15
FEL