Ismét megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort

A Fidesz elnökét – aki 2010 óta tölti be a kormányfői tisztséget – 134 igen szavazattal, 28 nem ellenében választották meg a képviselők.

A kormányfő köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett, az országgyűlési választáson. Orbán Viktor hálás mindazoknak, akik támogatták. Kiemelte: a kormány kétharmados alkotmányos többség alapján áll, de a háromharmadot szeretné szolgálni. Arra kérte képviselőtársait, hogy mindenki tekintse miniszterelnökként is úgy, mint aki egy közülük.

A haza nem lehet ellenzékben, mert magasan a pártok felett áll, és szolgálata nem függhet attól, hogy éppen ellenzékiek, vagy kormánypártiak vagyunk – hangsúlyozta a miniszterelnök. Hozzátette: a vitát, a küzdelmet a politika részének tekinti. Ha beverünk egy szöget a falba, és nincs ellentartás, akkor mit is akaszthatnánk arra a szögre – fogalmazott.

Hiába szeretnénk mindannyian jámbor, a tények belátásán nyugvó békés megegyezéseket, ez a politika világában aligha adódik meg, vagy ha mégis, csak ritkán, kegyelmi pillanatokban, mondta a kormányfő.

Egy idézettel élve rámutatott: a politika veszélyesebb, mint a háború, mert ott csak egyszer ölik meg az embert. Orbán Viktor szerint bár ez ijesztően hangzik, de valójában igen optimista gondolat, hisz ebből az következik, hogy aki politikával foglalkozik, az gyakrabban is feltámadhat.

A Fidesz elnökét – aki 2010 óta tölti be a kormányfői tisztséget – 134 igen szavazattal, 28 nem ellenében választották meg a képviselők. Ezzel a miniszterelnök újból hivatalba lépett. Orbán Viktor – akit 1998, 2010 és 2014 után negyedszer választottak kormányfővé – ezután esküt tett az Országgyűlésben.

Forrás: hirado.hu

Megosztás:

Címke: , ,