Ingyenes uszodabérletet kérhetnek Békésen a 60 év felettieknek

2022. január 23. 07:29 | behir.hu

Békés önkormányzata a 60. életévét betöltötteknek rekreációs támogatásként 20 alkalmas bérletet biztosít, mely a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdőben gyógyvizes gyógymedence használatára, a Békési Uszodában a medencék, valamint a működő szolgáltatások használatára jogosít.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a rekreációs támogatás akkor nyújtható, ha a kérelmező jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 90 %-át, jelenleg 256.500 forintot. A támogatás igénylésekor az életkort és a lakóhelyet, mint a jogosultság feltételeit, személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatásával kell igazolni. A rekreációs támogatás egy évben legfeljebb három alkalommal vehető igénybe.

Mint írják, a bérlet a jogosultságot megállapító jogerős határozat bemutatásával a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdőnél vagy a Békési Uszodában vehető át. A bérlet a kiállításától számított hat hónapon belül használható fel. A támogatás nem átruházható, azt a jogosult csak személyesen érvényesítheti. Az uszodabérlet a Békési Polgármesteri Hivatalban igényelhető.

További programok »

FEL