Így kerülhető el a fertőzés az otthon ápolt koronavírusos családtag esetében

2021. április 16. 14:58 | behir

Jelentős szerepe van a külön használt szobáknak, a szellőztetésnek, gyakori fertőtlenítésnek és vasalásnak.

 

– A beteget ápoló családtag vagy családtagok védelme legalább ugyanolyan fontos, mint a beteg aktuális szükségleteinek megfelelő ellátása – olvasható a KOVIDők közösségi oldalon. A szegedi kutatók (Horváth Péter és Kintses Bálint) által létrehozott oldalon összegyűjtötték azokat a hasznos információkat, amelyek a koronavírus fertőzöttek otthoni ápolásában segíthetnek.

A beteget már fertőzésgyanú esetén is külön szobában kell elkülöníteni, illetve csak az őt ápoló családtaggal (családtagokkal) érintkezhet, más látogatót nem fogadhat.

A szobaajtó mindig legyen csukva, ugyanakkor jól szellőztethető legyen. A beteg viseljen szájmaszkot, ha családtaggal érintkezik. Ha nincs külön fürdőszobája és WC-je, a közös helyiségeket a beteg használja utolsóként, utána alapos fertőtlenítés szükséges – olvasható az összefoglalóban.

A tudnivalókról egy grafika is készült:

Forrás: Facebook/KOVIDők

 

Forrás: Facebook/KOVIDők

További programok »

Életmód

KSH: Decemberben 7366 gyermek született, 11 940-en haltak meg

Az előzetes adatok szerint 2022 decemberében 7366 gyermek született, és 11 940-en haltak meg. 2022-ben a születések száma 5,0, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké pedig 11 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.
2023. január 27. 17:56
FEL