Így alakul az időjárás a hét első felében

2022. augusztus 14. 06:25 | behir.hu

Az előrejelzések szerint most sem érkezik számottevő csapadék a megyébe.

Ma a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütés valószínű, . Az ország nagyobb részén csapadék nem várható, inkább csak helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon megélénkül, majd napközben ott is mérséklődik a légmozgás. Zivatarok mentén átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Hétfőn a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés valószínű. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar, legkisebb eséllyel az ország délnyugati harmadán. A szél csak zivatarban erősödhet meg. Hajnalban 12, 21, a délutáni órákban 29, 34 fokot mérhetünk.

Kedden gomoly- és fátyolfelhők várhatók, az ország nagy részén sok napsütéssel. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel hazánk keleti, északkeleti harmadán és a nyugati határ közelében. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél többfelé megélénkül, zivatarban megerősödik. Hajnalban 13, 21, délután 29, 34 fok lesz a jellemző.

Szerdán nagyrészt derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nélkül. A légmozgás jobbára mérsékelt lesz. Hajnalban 13, 22, a délutáni órákban 31 és 36 fok között alakul a hőmérséklet.

Forrás: met.hu

További programok »

Itthon

December végéig nyitva marad a békéscsabai strand

Felállítják a téli sátrat az 50 méteres medence fölé az Árpád fürdőben – erről döntött kedd reggeli ülésén a békéscsabai közgyűlés pénzügyi bizottsága. A strand év végéig biztosan nyitva tart, de hogy azt követően mi lesz, egyelőre nem lehet tudni – közölte Zsadon Endre, a fürdő igazgatója.
13:29
FEL