Hogyan ellenőrizzük otthon a látásunkat?

2022. november 6. 18:09 | behir.hu

Az orosházi kórház videósorozatából kiderül, mire érdemes odafigyelni látásunk épségének megőrzése érdekében.

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája egy nyertes EFOP pályázatnak köszönhetően videósorozatot készített. Ennek témája az egészségmegőrzés, a betegségmegelőzés. A videókban a kórház fekvőbeteg osztályainak vezetői beszélnek a saját szakterületükről, a térségünkben jellemző betegségekről, azok megelőzéséről.

A 16 részes videó sorozat tizenharmadik részében "Hogyan ellenőrizzük otthon a látásunkat?" címmel dr. Gyenes Ágota, az Egynapos Sebészet-Szemészet szakágvezető főorvosa ad választ például arra, hogy gyermekkori látásproblémák esetén mire figyeljen a szülő; időskori látásproblémáknál hogyan és mit vizsgáljunk magunkon? Hogyan segíthet a szemvizsgálat a fejfájás ellen; cukorbetegség esetén miért kötelező az évenkénti szemvizsgálat, valamint milyen tudnivalók vannak szürkehályog ellenes műtéteknél. 


 

További programok »

Itthon

Autómentes világnap: A Kölcsey utcai ovisok is rollerre és bringára pattantak

Ha nem is világszinten, de békéscsabai viszonylatban erőteljesen felhívta a figyelmet néhány intézmény az autómentes világnap jelentőségére. Ezen a napon többek között a Kölcsey utcai ovisok is bringán, rolleren kerülték meg többször az intézményt. A kisebbek, nagyobbak és az őket kísérő rendőrök, valamint óvodapedagógusok jó időben tölthették meg jó kedvvel és zsivajjal az utcákat.
2023. szeptember 22. 15:47
FEL