Híradó 2017.08.30.

2017. augusztus 30. 22:20 | behir.hu

A Békéscsabai Médiacentrum, 7.Tv Híradója.

1. Elkezdődött a tarhosi Idősek klubjának felújítása és az óvoda modernizációja. Közel 90 millió forintból fejlesztik és felújítják az épületeket. Korszerűsítik az energetikai rendszert, új bútorokat és eszközöket kap mindkét intézmény. ( 00:43 )

2. Parkoló és új útburkolat épül Gyulán a Laktanya utcában közel hatvanhét millió forintból. A beruházásra a szakemberek szerint a megyei korház közelsége miatt van szükség. ( 3:14 )

3. Mintegy félmillió tonna csemegekukorica kerül idén a feldolgozókba és ezzel a mennyiséggel Magyarország az Egyesült Államok után a világ második legnagyobb termelőjének számít, míg Európában az első helyen áll. A békéscsabai konzervgyárban 150 millió darab konzervet állítanak elő, amelynek közel 95 százaléka kerül külföldre. ( 4:53 )

4. A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége 2003 óta ünnepli a Magyar Fotográfia Napját. A jeles alkalomról Békéscsabán már évek óta megemlékeznek, a békési megyeszékhelyen ezúttal két kiállítással ünnepeltek a helyi fotósok. ( 7:36 )

5. Átlépte a város határait a Békéscsabai Irodalmi Estek. Két évvel ezelőtt már volt példa megyejárásra, akkor iskolákba vitték el a programot. Most a szépirodalom az Arany János bicentenárium jegyében utazik a békés megyei településekre. ( 10:25 )

6. Kis Zseni Iskola nyitotta meg kapuit Békéscsabán. Az intézmény a gyerekek mentális képességeinek fejlesztésére szakosodott egy japán módszer segítségével, amelynek alapját az abakusz képzi. ( 12:56 )

7. A Csabai Csirkefogók együttese tavaly kiváló szezon végén a negyedik helyen végzett az OB I/B-ben. A viharsarki pólósok új játékosokkal, új edzővel és egy kétnapos összetartással kezdték a felkészülést a következő idényre. ( 15:10 )

További programok »

FEL