Hétvégén is nyitva áll a Belvárosi Uszoda

2017. január 7. 10:08 | behir.hu

Folytatódik a 2016-ben elkezdett program, amelynek köszönhetően a lakosság kérésére hétvégenként is nyitva lesz a Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium uszodája. Az ünnepnapok kivételével minden szombaton és vasárnap 15 órától 19 óráig használhatják a sportolni vágyók a létesítményt.

A Belvárosi Uszodát minden nap megtöltik a gyerekek, hiszen kicsik és nagyok váltják egymást a kötelek között. Októbertől már a hétvégéken is megtelt a 25 méteres medence, idén pedig újra elindul ez a kezdeményezés.

- Nem ingyenesen, hanem érítésdíj ellenében tudják használni a medencét a sportolni vágyók, de úgy gondolom, hogy ez egy nagyon örvendetes dolog és a lakossági igényeknek megfelelően tudtuk előkészíteni ezt a döntést. Próbálunk a lehető legtöbb lakossági megkereséshez minél rugalmasabban hozzáállni, hogy kielégítsük a lakosság igényeket – mondta el Bíró Csaba, a KIOS Bizottság elnöke.

A bizottság minden érintett féllel egyeztetett a hétvégi üzemeltetési költségekről és megteremtette a lehetőséget arra, hogy a város lakossága szombaton és vasárnap is kihasználja a létesítmény adta szolgáltatásokat.

- A mai világban mind a felnőttek, mind a gyerekek nagyon sok ülő munkát-tevékenységet végeznek, nagyon keveset mozognak. Nagyon sokan tapasztalnak hosszanti hátizomgörcsöt, nyaki fájdalmakat. Itt a víz hőmérséklete alkalmas a kikapcsolódásra, egy úszás nagyon jól ellazítja az izmokat, de ha csak futnak a vízben, már az is jótékony hatással lehet a testre – emelte ki Lázár Olga, a Békéscsabai Előre Úszó Klub vezetőedzője.

A Belvárosi Uszoda szombaton és vasárnap délután 3-tól este 7 óráig várja a sportolni vágyókat. Az uszoda nem csak a hétvégi szolgáltatással bővül, hiszen a közeljövőben a belvárosi iskolában egy speciális osztály is elkezdi tanulmányait, amely az úszó klub utánpótlás-nevelő munkáját is segíti a jövőben. 

- Szeptembertől indítunk első osztálytól kezdődően felmenő rendszerben egy olyan osztálycsoportot, ahol heti rendszerességgel egy egész tanéven keresztül, majd akár négy éven keresztül emelt úszásórákon vesznek részt a gyerekek - Szilágyi Tibor intézményvezető. A szülők február 11-én és 15-én 

Uhljar Erik igazgató elmondta, hogy Békéscsabán továbbra is a Békéscsabai Intézményellátó Centrum végzi az általános iskolák és gimnáziumok működtetői feladatait, a tankerületi központtal megkötött szolgáltatási szerződésnek megfelelően.
 

FEL