Hétfőtől ingyenesen letölthető a digitálisjólét-szoftvercsomag

2021. január 24. 18:20 | behir

Az operációs rendszerből és felhasználói szoftverekből álló alapcsomag a drága irodai rendszereket és programokat hivatott helyettesíteni.

– A hétfőtől elérhető digitális jóléti szoftveralapcsomag könnyen telepíthető és használható operciós rendszer és felhasználói szoftverek együttese, amely nyílt forráskódú megoldásokkal helyettesíti a drága operációs rendszereket és irodai programokat. A díjmentesen letölthető csomag olyan programokat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a számítógépes munkavégzés, tanulás és szórakozás mellett a hivatali ügyek elektronikus intézését is – adott tájékoztatást Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára. Mint mondta, az alapcsomag felgyorsíthatja a nyílt forráskódú szoftverek elterjesztését, használói pedig jelentős összeget takaríthatnak meg.

Az alapcsomag elsősorban magyar kis– és középvállalkozások által fejlesztett vagy optimalizált szoftverekből áll. A csomag programjai, valamint a használati útmutatók, segédletek és oktatóanyagok is magyar nyelvűek.

–  Az idősebbek felhasználóbarát profilt is igényelhetnek, a gyermekek számára létrehozott fiókban pedig nem tölthetők be azok az oldalak, amelyeket a Nemzeti Média– és Hírközlései Hatóság veszélyesnek minősített – áll a tájékoztatóban.

A szoftvercsomag a www.szofveralapcsomag.hu oldalról érhető el január 25-étől.

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

Ingyenes lesz a Múzeumok Éjszakája az egészségügyi és szociális dolgozóknak

Ingyenesen vehetnek részt az idei Múzeumok Éjszakája programjain az egészségügyi és a szociális dolgozók - jelentette be közösségi oldalán hétfőn Kásler Miklós. A járvány elleni védekezés első vonalában helytálló szakemberek munkáját ezzel a felajánlással is szeretné elismerni az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
12:51
FEL