Hernádi Judit és Kern András szerelmi kalamajkája töltötte meg a Vízi színházat

2023. augusztus 12. 16:04 | Kovács Andrea

Michelle Kholos Brooks – Kelly Younger: Kalamazoo című, kétszereplős komédiáját adta elő Hernádi Judit és Kern András a Szarvasi Vízi Színházban. Az Orlai Produkció vígjátékában 26 év kihagyás után játszik újra együtt a két színész, akikkel a szarvasi előadás előtt beszélgettünk.

A két amerikai írónő fordulatos komédiája megmutatja, milyen a romantika az élet második felvonásában. Amikor Peg, a konzervatív madárrajongó egy ismerkedős oldalon rátalál az izgalmakat fémdetektorral kereső Irvingre, megérkezik a szerelem, első látásra. Az első randevú és a másnap reggel után a két idősödő romantikus komplikált helyzetben találja magát: a közös jövőhöz bizony még az ő korukban is fel kell nőni.

 


– Az Orlai produkció ez év áprilisában Budapesten a Belvárosi Színházban mutatta be a Kalamazoo című vígjátékot. A történet arról szól, hogy van két özvegy, 60 év körüli nő és férfi, akik külön-külön érkeznek egy társkereső válogatásra, ahol különböző videókat csinálnak róluk. Az ő megismerkedésükről és szerelmi történetükről szól a komédia. Arról, hogyan vesznek össze már az első randi után, hogyan békülnek ki és miként lesz majdnem házasság a dologból. A végén maradnak jegyesek, de így élnek szeretetben együtt - mondta el a komédiáról Kern András színművész.

 

 

– Hernádi Judittal főiskolás kora óta ismerjük egymást, ő egy isteni színésznő akivel nagyon jó együtt játszani. Mostanában egy kicsit sokat vagyunk öszezárva, mert négy Orlai produkcióban is szerepelünk. Ő egy saját korának megfelelő nőszemély aki amióta színész lett folyamatosan érik, fejlődik, de ahol most tart az a szakma csúcsa és nagyon jó formában van és öröm a színpadon vele lenni - fejtette ki véleményét színésztársáról Kern András.

 


– Kalamazoo egy létező város Amerikában, ahol egy nagy természetvédelmi terület is van. Ide vágyik az általam megformált Peg mint nagy madárrajongó és a végén Irving el is visz engem oda. A történetük onnan indul, hogy próba-szerencse alapon elmegyünk egy társkeresőre, ahol nagy őszinteséggel vallunk magunkról a korunkból adódó korlátainkról. Aztán leülünk beszélgetni és az első randevútól megy a kapcsolatunk egy darabig, a korábbi házastársaink emléke, rossz tapasztalataink azonban megnehezítik a szerelmünket. Vicces fordulatokkal és szívet melengető jelenetekkel tarkított történet ez - árulta el a vígjátékról Hernádi Judit.

 

 

–  Főiskolás koromtól kezdve ismerem Andrist, a Vígszínházban játszottunk először együtt és ezt már akkor nagyon szerettük. Aztán elég hosszú ideig, 26 évig nem szerepeltünkk együtt színdarabban de, most ezt bepótoljuk, hiszen négy előadásban is játszunk együtt. Még mindig nagyon bírjuk egymást, és jól elvagyunk a színpadon. Nem unalmas, szórakoztató a közös munka, de azt hiszem, hogy mi nagyon jól működünk együtt - mondta el Kern Andrásról, Hernádi Judit.

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL