Házi traffik – A melléképületben tárolta a dohányt egy nő Békésben

2024. július 10. 13:33 | behir.hu

Temérdek zárjegy nélküli cigarettát, elektromos cigarettát és finomra vágott fogyasztási dohányt találtak egy családi házban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóság pénzügyőrei Békés vármegyében. A pénzügyőrök a több mint tizenegymillió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, az elkövető ellen eljárás indult.

Az NAV munkatársai előzetes kockázatelemzést követően érkeztek egy dél-alföldi családi házba. A pénzügyőrök felszólították a lakóház tulajdonosát, hogy amennyiben az ingatlanban igazolatlan eredetű jövedéki termék van, azt önként adja át. A határozott hatósági fellépés nyomán a  hölgytulajdonos egy tárolóhoz kísérte a fináncokat. A melléképületből összesen 1312 doboz zárjegy nélküli cigaretta, 168 különféle ízesítésű e-cigaretta, és több mint húsz kilogramm finomra vágott fogyasztási dohány került elő.

Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóság sajtóreferense megkeresésünkre elmondta: a nő elismerte, hogy mindegyik termék az övé, de ezzel kapcsolatban több információt nem volt hajlandó elárulni. A pénzügyőrök a több mint tizenegymillió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. Az elkövető akár tízmillió forint bírságra is számíthat. Dohánytermék Magyarországon kizárólag dohányboltokban értékesíthető. Az ízesített elektronikus cigaretta hazánkban illegális. 

További programok »

FEL