Házakból loptak, elfogták őket

Műszaki cikkeket, szerszámokat, ruhákat és gázpalackot vitt el két férfi, akik két házba törtek be Kötegyánban. A rendőrök mindkettőjüket elfogták, a lopott dolgok egy részét lefoglalták és visszaadták a tulajdonosnak.

A Sarkadi Rendőrkapitányság rendőrei június 27-én elfogtak egy helyi férfit, aki a gyanú szerint 19 éves társával 2017 első hónapjaiban betört egy kötegyáni házba. Tudták, hogy a tulajdonosok külföldön vannak, ezért a kerítésen át bemásztak az udvarra. Az idősebbik férfi betörte az egyik ablakot, így jutottak be a házba. Átkutatták a szobákat és különböző műszaki cikkeket, cipőket, ruhákat vettek magukhoz.  A ház melléképületébe is bementek, ahonnan több szerszámot és kerti bútort vittek el. A tulajdonosok, miután hazaértek, június 2-án értesítették a betörésről a rendőrséget.

A páros tagjai a gyanú szerint március 13-a és 27-e között egy másik kötegyáni épületbe is betörtek, onnan egy gázpalackot loptak el.

A 40 éves férfit a Sarkadi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette. Fiatalabb társát már korábban, június 18-án elfogták. A rendőrök a nyomozás során a lopott dolgok egy részét megtalálták, lefoglalták és visszaadták a tulajdonosnak.

 

Forrás: police.hu

Megosztás:

Címke: , ,