Három verseny - három győzelem

2016. február 15. 12:37 | behir.hu

Remekeltek ezen a hétvégén a békéscsabai atléták! A gátfutó Baji Balázs Torunban, a súlylökő Márton Anita Budapesten, a futó Apáti Bence Belgrádban győzött, míg Gregor László ugyanitt értékes ezüstérmet nyert.

Pénteken a lengyelországi Torunba kapott meghívást Baji Balázs. A fedettpályás vb-re való felkészülés programjába jól beleillő nemzetközi versenyen, igen erős mezőnyben, kitűnő idővel 7,60 másodperces eredménnyel nyerte meg a versenyt.

Szombaton a Syma csarnokban, Budapesten, a Fedettpályás Összetett Bajnokságon a női súlylökők versenyében Márton Anita 18,34 méteres eredménnyel győzött. A megfázásból kilábaló csabai kiválóság bíztató formában versenyzett. A második helyen klubtársa, Bogdán Annabella végzett – egyéni csúcsot produkálva – 13,42 méterrel. 

Vasárnap, Belgrádban a 49. alkalommal megrendezett Permint Cross Versenyen is remekeltek a viharsarki versenyzők. A hihetetlen nehéz pályán, kitűnő és nagy nemzetközi mezőnyben Gregor László - aki megfázással küszködött – kemény futással a szerb Elzan Bibies mögött a második helyre küzdötte be magát a 6000 méteres versenyen 18,42 perces idővel. A mezőny erősségére jellemző, hogy a másik magyar versenyző, Kazi Tamás a 6. helyen végzett. A serdülők versenyében, 1000 méteren óriási hajrával, centiméterekkel győzött Apáti Bence, és ezzel bizonyította, hogy nem volt véletlen az elmúlt heti két bajnoki aranyérme.

FEL