Két koncert és filmvetítés is várja a Gyulán üdülőket és a helyieket szerdán

2021. július 27. 17:14 | behir

Két koncert, majd filmvetítés, előtte közönségtalálkozóval; gazdag programot kínál a helyieknek és a városban pihenő turistáknak a szerda este.

A július 28-i este indításaként a helyi zeneiskolások bizonyítják tehetségüket, egyúttal azt, milyen kiváló a képzés a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában. Az intézmény Tücsök  zenekara 18 órai kezdettel ad koncertet a Szent Miklós parkban. Prezentálásukban cselló és furulyaszót is hallhatnak az érdeklődők Mozart, Sosztakovics, Händel, Saint-Saens műveiből – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nkft..

A gyulai zeneiskolások fellépését követően mindössze pár lépésnyi sétával a fruzsikáS nevű  formáció koncertjét élvezhetik az érdeklődők. A modern és az akusztikus hangzásvilág, valamint az autentikus magyar népzene vár mindenkit este héttől a gyulai vár tövében lévő Rondella Teraszon. Saját szerzeményeiket, magyar népzenei feldolgozásokat és megzenésített verseket ad elő Erdős Fruzsina és Tóth Zsolt.

Este kilenc órakor aztán a várral szemben, az Almásy-kastély parkjában a gyulai alkotók készítette Toldi című film szabadtéri, piknik hangulatú vetítése kezdődik. A 2019 szeptemberében bemutatott filmnek elsősorban helyi közreműködői vannak (a nagyközönség számára nem ismert szereplők mellett Szabó Tibi és Kara Misa a Magna Cum Laudéból), de feltűnik benne Koncz Gábor, Reviczky Gábor, Kovács István és az erőemelő Fekete László is. A Gyulai Tematikus Filmnap keretében megvalósuló mozizást megelőzően, fél kilenctől egy beszélgetést is rendeznek a film alkotóival.

További programok »

FEL