Három golyó, öt bábu, öt nemzet

Első Nemzetközi Eurokegel Bajnokság a Csabagyöngyében

Ismét Eurokegel a Csabagyöngyében. Az augusztusi kupa után most szombaton az első nemzetközi bábus biliárd versenynek ad otthont a kulturális központ. A tornán öt nemzet 32 versenyzője vesz részt, akiknek fele Magyarországról, azon belül is Békés megyéből érkezik.

Ismét a több nemzet bábus biliárd szabályainak ötvözésével megszületett Eurokegel tölti meg egy napra a Csabagyöngye Kulturális Központ Agora termét. A hosszú egyeztetések árán megszületett, nemzetközileg egységes szabály egészen közel áll a magyar biliárdhoz, így a hazánkban már az 1700-as években is létezett játékról a hozzáértők szerint könnyű átszokni. Csibor Zoltán, a Magyar Bábus Biliárd Egyesület alelnöke úgy fogalmazott, még egy kicsit izgalmasabb is a játék, aminek szabályai alapján sokkal nagyobb szerep jut a stratégiának.

A szombati megmérettetésen 32 versenyző vesz részt, akik 8 asztalon, egyenes kieséses rendszerben játszanak majd egymással. Az egész napos torna legvégén, este nyolc óra körül várható, hogy kiderül, ki nyeri a bajnokságot. Filadelfi Mihály ügyvezető alelnök szerint a magyar versenyzők jó eséllyel indulnak, de nagyon erős lesz a mezőny.

A találkozónak otthont adó kulturális központ igazgatóhelyettese elmondta, jól illeszkedik az intézmény arculatához a bajnokság, hiszen az egykori Ifjúsági Ház átalakításakor fontos cél volt, hogy multifunkciós teret hozzanak létre. „Egyre jobban szélesedik a profil. Ökölvívó versenynek, hibridautók bemutatójának adott már helyszínt az Agora terem, vásárok, koncertek, kiállítások is voltak itt. Nem csak a klasszikus, kultúrházba való eseményekre kerül sor nálunk, ezért örülünk, hogy egy augusztusi országos verseny után most egy nemzetközi verseny, egy biliárd Európa-bajnokság zajlik a Csabagyöngyében” – fogalmazott Herczeg Tamás.

A szervezők remélik, hogy a szombati verseny sikere után jövőre újra megrendezhetik majd a bajnokságot.

Megosztás:

Címke: , , , , ,