Tomboló hőség- továbbra is marad a kánikula - videóval

2017. augusztus 4. 17:29 | Szendi Rita

Péntek éjfélig hőségriasztást adtak ki több megyében, többek között Békésben is. A szakemberek szerint ilyenkor különösen fontos a tudatos odafigyelés.

Keddtől több helyen harmadfokú hőségriasztást adtak ki az országban, többek között Békés megyében is. A strandolók is jobban odafigyelnek a védekezésre ezekben a napokban.

A napsugárzás ellen naponta többször kenjük bőrünket védőkrémekkel, illetve a hőség miatt rengeteg folyadékot iszunk, árnyékban vagyunk, illetve hidegebb medencékbe hűtjük a testünket – mondta el az egyik fürdőző, Kanizsai Anna.

A Gyulai Várfürdő légkondicionált helyet biztosít a strandolók számára a nagy melegben, emellett felhívják a vendégek figyelmét arra, hogy ne tartózkodjanak nagy hőségben a napon és gondoskodjanak a megfelelő folyadékpótlásról is.

 

 

– Ilyenkor rekord bevételeket illetve rekord látogatószámokat tudunk regisztrálni, ez azt jelenti, hogy hétköznapokon 3000-3500 fő és hétvégén pedig 4500-5500 között mozog a látogatók száma. Egyértelmű, hogy most, hogy ilyen rekord melegek vannak a látogatók száma is nő, bár jelenleg, hogy most vörös riasztás van, ez már azt jelenti, hogy érezhetően kicsit kevesebben vannak, az emberek már nem mennek ki a napra, nehezebben indulnak el a fürdőbe – Gyulai Várfürdő ügyvezetője, Kun Miklós.

A nagy hőség extrém igénybevételt jelent a szervezet számára, a kánikula az egészséges emberek szervezetét is megterheli. Különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.

További programok »

FEL