Hamarosan a házi kedvenceknek is lehet segítséget kérni a gondosórán keresztül

2024. április 10. 14:34 | Kovács Andrea

A Gondosóra program nemcsak az idősek, hanem a házi kedvencek számára is segítség lehet. Előfordulhat például olyan helyzet, amikor az idős ember nem tudja megoldani a kisállat ellátást, mert több napig kórházi ellátásra szorul. Ilyenkor a szakemberek megkeresik azokat az állatvédő civil szervezeteket, amelyek információkat, tanácsokat tudnak nyújtani.

Eddig már több mint 10 ezer esetben segített a Gondosóra program. A szolgáltatás hamarosan tovább bővülhet, a program ugyanis segítséget jelenthet az idősek házi kedvenceinek ellátásában is.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki főtanácsadó a kormány közösségi oldalán közzétetett videójában arról beszélt, hogy olyan segítségkérésekre is fel kell készülniük, amikor az idős személy nem tudja megoldani házi kedvencének az ellátását, mert például több napig kórház ellátásra szorul. A gondosórát igénybevevőknek ezekben az esetekben is igyekeznek megoldást találni, és megkeresik azokat az állatvédő civil szervezeteket, amelyek információt, tanácsot tudnak nyújtani az ilyen helyzetekben.

 


Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos az állatvédő civil szervezetek közreműködését kérte:

– Most levélben fogjuk felkeresni az állatvédő civil szervezeteket és lehetőséget biztosítunk számunkra a Gondosóra programhoz való csatlakozásra, a kapcsolódó szervezetek által a diszpécser központ munkatársai tájékoztatást tudnak nyújtani arról, hogy az idősek házi kedvencükkel kapcsolatos segítség kérésükben melyik szervezethez fordulhatnak – emelte ki a videóban az állatvédelemért felelős kománybiztos

A Gondosóra programmal foglalkozók arra kérnek minden állatvédő szervezetet, hogy  csatlakozzon a civil kezdeményezéshez.

Varga AndrásBékéscsabai Ifjúsági és Sportkutyás Egyesület gazdasági vezetője kérdésünkre elmondta: nagyon jó dolognak tartja a gondosórát és örül az új funkciónak. Párjával együtt sok időt töltenek az egyesület kutyaiskolájában, így ha valami történne, nemcsak maguknak, hanem a négylábúaknak is segítséget tudnak majd kérni, egyettlen gombnyomással.

További programok »

FEL